De UNA telt nog één punt bij tegen tien mensen uit Ossen

Een onzorgvuldige UNA lette in de eerste helft thuis tegen OSS ’20 niet veel op. De bezoekers daarentegen wel: de doelpunten van respectievelijk Samed Oztoprak (0-1) en Hicham Hanouat (0-2) brachten de aanvallende scherpte van de OSS en tegelijkertijd de kwetsbaarheid van de lokale Zeelster-ploeg aan het licht. .

(Door Thieu Vlemmix) Met die 0-2 gingen de mannen van Harrie Gommans de rust in, maar ook wetende dat ze in de tweede helft tegen 10 man zouden spelen. In de 44e minuut liet Arthur Gatsjatrian zijn ploeg in een minderheidspositie achter, nadat hij voor de tweede keer een gele kaart en dus een rode kaart kreeg voor de tweede ernstige overtreding tegen Bassou Boulghalgh. Na rust kwam UNA, dat met twee wissels het veld betrad, terug van 2-2 tegen een zeer verdedigende tegenstander.

Exact 5 maanden geleden versloeg UNA OSS ’20 in Oss: 1-5. Daarna gebeurde er veel. De UNA bleef maandenlang aan de top, terwijl de OSS zich langzaam herstelde. De laatste tijd verschillen de twee ploegen niet veel meer van elkaar in het klassement. Maar dat komt vooral door de opvallende achteruitgang van UNA, dat in de laatste vier wedstrijden slechts 1 punt behaalde. De rivaal van vandaag scoorde maar liefst een 9; een wereld van verschil! En dan gaat het snel in het klassement. Was dat vandaag zichtbaar? Helaas is het antwoord op die vraag, hoe slecht het ook lijkt, ja.

En zo was het ook in de eerste helft, waarin de bezoekers met veel meer overtuiging speelden dan de ploeg van Harrie Gommans (met onder meer Sten Senders op de bank). Je kunt niet zeggen dat ze het niet probeerden, maar ze deden het zo achteloos en onsamenhangend dat het averechts werkte. Zo was het. In de 28e minuut nam Bassou Boulghalgh te veel in en verloor de bal, waarna Samed Oztoprak diep ging en de bal resoluut tegen de touwen duwde: 0-1. Una probeerde verrast het roer om te gooien, maar dit resulteerde in een constante omzet te paard. Het was geen verrassing dat hij even later opnieuw werd geraakt. In de 41e minuut ging het opnieuw mis: de voorbereiding van UNA werd opnieuw onderbroken en nu werd Hicham Haouat vrijgelaten. Hij scoorde beslissend: 0-2. Er bleef dus slechts één spannend moment over in de eerste helft. Maar dat zou een aanzienlijke impact hebben. In de 44e minuut kreeg Arthur Gtasjatrian zijn tweede gele kaart en mocht daardoor met een rode kaart naar buiten. Een meevaller voor UNA, dat in de tweede helft tegenover een zeer defensieve OSS stond.

Met nieuw elan en met twee wisselspelers in de frontlinie: Jeroen van Schoonhoven voor Nick Tielemans en Sten Senders voor Juul Respen ging UNA de uitdaging aan. Er waren nogal wat mogelijkheden, zoals de keer dat Noah Nguyen dacht dat hij de bal kon koppen in plaats van te koppen. Maar even later corrigeerde de linksvoor het zelf, toen hij na een voorzet van Sten Senders de 2-1 wist te scoren. UNA-peetvader Jesse Wielinga, teruggekeerd van een blessure, had het laatste woord. Met een geweldig afstandsschot bracht hij in de 67e minuut de stand in evenwicht (2-2). En daarna wilde UNA natuurlijk nog meer. Jelle Born bracht vers bloed naar het middenveld (goed spel) en de bezoekers leken nog steeds klaar voor het bloedbad. Maar vandaag hadden ze een absoluut uitmuntende speler in doel: Job Froeling. Met verschillende geweldige stops voorkwam hij een mogelijke UNA-overwinning.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust auteursrecht.