De Linge/PCG herenwaterpolo bereikt de finale van de nationale beker van Manmeer

26 februari 2024 om 10:25

waterpolo

GORINCHEM Het heren eerste elftal van De Linge/PCG speelde zondag in een bomvol Caribabad in Gorinchem de halve finales van de ManMeer Cup tegen het eerste elftal van de Katwijkse zwem- en poloclub.

De thuisploeg ging voortvarend van start en na 2 minuten stond de stand al 1-0. Dankzij een solide verdediging verzuimden de Katwijkers te scoren, terwijl de thuisploeg dat nog wel vier keer wist te doen. Zo eindigde de eerste helft met een indrukwekkende 5-0 voorsprong.

Ondanks een goede start van de thuisploeg in de tweede helft wist de rivaal driemaal te scoren, resulterend in een stand van 10-3 bij rust.

In de derde helft werd het spel fysieker en waren er veel uitzettingen van beide ploegen, die niet optimaal werden benut. Hoewel de bezoekers iets dichterbij kwamen, was de stand 12-6.

BELANGRIJKSTE ROL VAN DE KEEPER

In de vierde helft speelde de sterke doelman Sjoerd den Breejen een hoofdrol. Twee keer kwam hij oog in oog te staan ​​met een tegenstander op 5 meter afstand. Bij beide gelegenheden slaagde hij erin de strafschop te stoppen en wist hij zelfs de bal terug te krijgen bij de tweede strafschop nadat hij was gestopt. Ondanks talloze uitsluitingen voor de thuisploeg konden de bezoekers niet dichterbij komen, terwijl de thuisploeg toch enkele fraaie doelpunten maakte.

Een welverdiende overwinning in deze halve finale: 15-7. De herenwaterpoloërs kunnen zich opmaken voor de finale op 30 maart in Heerenveen.

Scorers: Victor Visser en Quint Gerdes 5: Oscar Visser en Tjerk Noorduyn 2: Stephan de Ruijter 1.

Het was in ieder geval een geslaagd competitieweekend voor de mannen, want zaterdag behaalden ze in Rotterdam ook nog een overwinning tegen SVH, met een score van 8-16.