NEC verblijdt het publiek met prachtige doelpunten in de Japanse wedstrijd tegen Sparta

Voetbal

Zie de samenvatting van de NEC – Sparta Rotterdam

Het Nijmeegse publiek had zaterdagavond veel plezier. Met een vuurwerkshow, maar ook met twee prachtige doelpunten viel er niets te missen tijdens het duel NEC-Sparta Rotterdam (2-0).

De NEC-supporter bleef even zitten. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een groot vuurwerk terwijl de HKN-fangroep hun 25-jarig jubileum vierde. Maar wie dacht dat de grootste vuurwerkshow al voorbij was, heeft het mis.

Vuurwerkshow in Nijmegen

De ploeg van Rogier Meijer presteert al weken goed in de Eredivisie en speelde ook tegen Sparta een goede wedstrijd. Dit is niet alleen belangrijk voor het lokale publiek, maar ook voor de Japanse fans. Want de wedstrijd zal ongetwijfeld veel toeschouwers hebben getrokken in het Aziatische land.

Met Kodai Sano en Koki Ogawa aan NEC-kant en Shunsuke Mito en Koki Saito aan de andere kant konden we met recht spreken van een Japanse reünie.

mooie successen

Maar het waren niet de Japanners die de show stalen in De Goffert. Na iets meer dan een half uur schonk jarige Dirk Proper het publiek een mooi doelpunt. De middenvelder ontving de bal aan zijn voeten, opende zich en duwde de bal met een enkele slag richting het kruispunt.

Drie minuten later nam Calvin Verdonk de traptechniek van Proper kortstondig over. Ook de verdediger schoot een vrije trap wonderwel in het doel.

Bekijk hier de reactie van Verdonk na de NEC – Sparta:

Verdonk neemt de vrije trap: ‘Laat de doelman zoveel mogelijk man in de barrière zetten’

Saito probeerde nog voor rust nog iets terug te krijgen voor Sparta, maar de Japanner zag zijn pogingen mislukken en in handen vallen van Cillessen.

Geen doelpunten meer, maar NEC was teleurgesteld

Sparta nam na rust het heft in handen en probeerde weer in de wedstrijd te komen, maar een aanvalsperiode van zo’n twintig minuten leverde de Rotterdammers weinig goeds op.

Saito kreeg vlak voor tijd de beste scoringskans van Rotterdam. Maar zijn schot belandde op beide palen in de handen van NEC-doelman Cillessen.

NEC hield daardoor stand en won op eigen veld voor de zesde keer op rij (inclusief de beker). De club moest er getuige van zijn hoe doelpuntenmaker Proper vanwege een zware blessure het veld moest verlaten. Dat was de grootste smet op een geweldige avond voor de Nimeguese.