De vrouwen van Eldenia zijn te klein voor FC Eindhoven

Ondanks de getoonde inspanning kon Eldenia niet veel bereiken tegen FC Eindhoven

ARNHEM – Op een koude zaterdagmiddag konden de vrouwen van Eldenia niet winnen in de thuiswedstrijd tegen de vrouwen van FC Eindhoven. De Brabanders deden voor rust alles wat ze konden en scoorden drie doelpunten. Het lokale Elden-team kon er weinig voor terugdoen, dus een nederlaag was onvermijdelijk.

Binnen een kwartier kreeg FC Eindhoven flinke hulp van Eldenia. Een slechte bal die over de rug van de ploeg van coach Vincent Jansen werd gekruist, belandde in de handen van Felice van Duijnhoven. Hij kon doelman Ashley Laurentzen rustig omzeilen en de 0-1-stand binnenhalen. Nog geen minuut later verdubbelde Eindhoven de voorsprong met een afstandsschot van Kris van Vliet.

Tijdens de eerste helft verliet Eldenia nauwelijks de eigen helft en creëerde nog minder iets. Dat gebeurde één keer vlak voor rust, maar pogingen van Ninke Mulling en Manouk Paulus werden knap gered door Eindhovense doelman Jade Adan. Vlak voor rust besliste Eindhoven het duel, waardoor het met een nieuw afstandsschot 0-3 werd.

Na de pauze probeerde coach Jansen met enkele wissels de richting van zijn ploeg te veranderen, maar dat had geen echt effect. Het was lastig voor de ploeg om kansen te krijgen en als ze dat wel deden, waren de aanvallers niet accuraat als het om de afwerking ging. Aan de andere kant was FC Eindhoven meerdere keren dicht bij een vierde doelpunt, maar leek genoegen te nemen met een 0-3 overwinning.

Dat is alles. Dit betekent dat Eldenia volgende week serieus aan de slag zal moeten gaan tegen het Amsterdamse Wartburgia om weg te komen van de bodem. De Amsterdammers staan ​​momenteel negende en hebben met een wedstrijd in de hand één punt voorsprong op Eldenia. FC Eindhoven strijdt, met nog twee wedstrijden te gaan in de competitie, opnieuw om de eerste plaatsen.