Utrecht verlengt ongeslagen streak met moeizame zege op Heracles

Victor Jensen viert de 1-0

Voetbal

FC Utrecht heeft de ongeslagen reeks in de Eredivisie weten uit te breiden naar vijftien wedstrijden, al lag alles ingewikkeld tegen Heracles (1-0).

Bij De Galgenwaard was de ploeg van coach Ron Jans een stuk beter, maar had bijna tachtig minuten lang moeite om tot een doelpunt te komen. De verlossende treffer kwam van invaller Victor Jensen, die een strakke voorzet van Souffian El Karouani richting doel kopte.

Bekijk hier de samenvatting en antwoorden van trainers Ron Jans en Erwin van de Looi:

De bezoekers uit Almelo hielpen niet mee om de avond vermakelijk te maken. Naast de geblesseerde Nikolai Laursen moest Heracles het ook doen zonder Emil Hansson (ziek) en Bryan Limbombe (geschorst). Die drie aanvallers werden zichtbaar gemist, al leek verdedigen het hoofdplan van de Almelose ploeg.

Na een hoekschop in de eerste minuut kwam Heracles lastig uit eigen veld. Utrecht was veel beter, drukte veel en kreeg in de eerste helft meerdere kansen om de score te openen. Maar Marouan Azarkan, die in de plaats speelde van de geblesseerde Taylor Booth, Jens Toornstra en Sam Lammers waren niet blij met het einde.

verbrande lamp

De wedstrijd werd in de eerste helft tijdelijk stilgelegd vanwege een probleem met de stadionverlichting, waarbij een lamp doorbrandde.

Utrechtse fans stralen

Het publiek was behulpzaam en zwaaide met hun telefoonzaklampen op de tribunes. Al snel leek de echte oplossing gevonden. Nadat de verlichting was hersteld kon er weer gevoetbald worden en kon er eenrichtingsverkeer doorgaan.

Ook na rust bleef het afwerken een lastige opgave voor Utrecht, dat in de voorgaande twee thuiswedstrijden zo makkelijk scoorde (4-2 tegen Volendam en 4-0 tegen Fortuna).

Uiteindelijk moest coach Jans zijn toevlucht nemen tot twee wisselspelers. Jeppe Okkels bereidde de beslissende aanval voor en Jensen liep de bal na een pass van (basisklant) El Karouani.

Matchwinnaar Jensen over de winning streak van Utrecht, de Denen in de Eredivisie en Ajax

Ook Heracles-coach Erwin van de Looi moet even gedacht hebben dat hij de gouden wissel had doorgevoerd, maar koud op het veld schoot Mohamed Sankoh vanuit kansrijke positie de bal de tribune in.

Even later kreeg Heracles nog een kans, maar ook Ajdin Hrustic kon een nederlaag niet vermijden.