FC Utrecht verstevigt clubrecord met moeizame zege op Heracles – Voetbal International

FC Utrecht boekte vrijdagmiddag een nipte overwinning op promovendus Heracles Almelo. Domstedelingen won tien minuten voor tijd door een doelpunt van invaller Victor Jensen en is inmiddels al vijftien wedstrijden op rij ongeslagen.

FC Utrecht verstevigt het record van de club met een moeizame overwinning op Heracles
© Professionele opnamen

FC Utrecht brak vorige week het clubrecord van de meeste ongeslagen wedstrijden op rij in de Eredivisie. Dankzij de overwinning op FC Twente had de ploeg van Ron Jans tot nu toe nog geen veertien wedstrijden verloren. De volgende rivaal van Overijssel op het programma was Heracles Almelo. Met drie overwinningen in de laatste zestien gespeelde wedstrijden waren de zorgen van Heracles over degradatie iets toegenomen.

In het eerste kwartier kreeg Hidde ter Avest een grote kans. Het terugschot ging echter naast. Bovendien was het geen al te briljante eerste helft. Het meest opvallende moment kwam na een halfuur, maar dat had weinig met voetbal te maken. In de Galgenwaard was een lamp doorgebrand, waardoor de wedstrijd werd onderbroken.

Niet omdat het zicht aanzienlijk verminderde, maar omdat de club wilde controleren of de veiligheid van fans gegarandeerd kon worden. Dat bleek zo te zijn, waardoor de wedstrijd even later kon worden hervat. Beide clubs bleven qua veldspel redelijk in evenwicht. De enige emotionele momenten vonden plaats voor het doel van Heracles. Toen Michael Brouwer bijvoorbeeld de poging van Sam Lammers redde.

Jensen-wedstrijdwinnaar
De tweede helft verbeterde niet veel. Beide ploegen hadden moeite om bedreigend te worden, waardoor een bloedeloze 0-0 aanstaande leek. Maar invaller Jensen dacht daar anders over. Tien minuten voor tijd gooide Souffian El Karouani de bal hard voor het doel en aan de tweede paal bereidde de Deen zich voor op de winnende treffer: 1-0.

Met de overwinning overtreft FC Utrecht (tijdelijk) Sparta en NEC. Dit betekent dat ze op de zevende plaats staan ​​in de Eredivisie. Heracles heeft drie punten voorsprong op RKC, dat op een play-offplaats staat. De Waalwijkers spelen zaterdag tegen nummer dertien Fortuna Sittard.