Oefenvoetbal: ADO Den Haag Vrouwenverlies tegen FC Utrecht

Volgende week zijn er weer interlands voor de Oranje Leeuwinnen. Dit betekent dat Eredivisie-clubs kunnen oefenen wanneer ze willen. Voor ADO Den Haag Vrouwen stond donderdagmiddag een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht Vrouwen op het programma op het Sportpark Prinses Irene in Rijswijk.

Foto’s: Alex Pronk

De eerste competitieve wedstrijd tussen beide teams eindigde in een 0-0 gelijkspel. Die wedstrijd in Stadion Galgenwaard werd vooral gekenmerkt door hevige regen, waardoor de wedstrijd twee keer met een half uur werd uitgesteld. Nu bleken de bezoekers na negentig minuten met een stand van 1-3 te sterk voor de ploeg van coaches Stephan Vos en Alex Scholte. De grote dame van FC Utrecht was Tami Groenendijk met drie doelpunten. Doelpuntenmaker Lobje Loonen, doelman Barbara Lorsheyd en Belgisch international Chloé Vande Velde zaten niet in de ploeg in Den Haag.

Het eerste doelpunt van Groenendijk viel drie minuten na een actie in het Haagse doelgebied. Na drie minuten stond de stand wederom 1-1 voor zo’n zeventig toeschouwers. Gina Viehoff rondde een aanval prachtig af.

Nikki IJzerman en Anne van Egmond kregen kansen voor Den Haag, maar werden niet beloond met een doelpunt. Het doelpunt van Vanessa Susanna werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant kon ook Amber Visscher een kans voor FC Utrecht niet omzetten. Na een halfuur wist Groenendijk langs de Haagse doelman Isa Grimmius te koppen en zo de 1-2 te maken.

Debuut

Bij rust maakte Jet van Mierlo zijn opwachting voor ADO Den Haag en speelde zijn eerste minuten in de hoofdmacht in Den Haag. Het tweede deel kende niet zo’n spannend begin als het eerste bedrijf. Op een afstandsschot van Pleun Raaijmakers na gebeurde er niet veel.

Na zeventig minuten beging June Burgers een overtreding die vanaf de tribune buiten het strafschopgebied leek te zijn begaan, maar de scheidsrechter besloot een penalty toe te kennen omdat de scheidsrechter niet luid floot. Tami Groenendijk liet de kans op een hattrick niet onbenut en stuurde Isa Grimmius de verkeerde hoek in: 3-1.

In het vierde kwart in Den Haag kregen de geelgroenen nog enkele kansen om de stand draaglijker te maken. De kopbal van Cato Pijnacker Hordijk ging net naast en het doelpunt van Vanessa Susanna werd opnieuw afgekeurd wegens buitenspel. De beste kans kwam voor Lakeesha Eijken, die oog in oog kwam te staan ​​met de Utrechtse doelman. Zijn schot ging echter via de verkeerde kant van de paal voor ADO Den Haag.

Programma

Zaterdag 2 maart staat voor ADO Den Haag Vrouwen een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma. De start van de wedstrijd in het MAC3PARK stadion is om 16.30 uur. De eerste thuiswedstrijd staat op het programma op zaterdag 9 maart. De wedstrijd tegen Telstar vindt plaats om 16.30 uur in het Bingoal Stadion.