RKC Waalwijk verliest nipt in Rotterdam

ROTTERDAM – RKC Waalwijk leed een nipte nederlaag tegen Feyenoord, met een eindstand van 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. De wedstrijd, gekenmerkt door veel strijd, liet zien hoe dicht RKC Waalwijk bij een punt kwam. Helaas draaide een rode kaart de wedstrijd om.

Eerste helft

De wedstrijd begon met een vroege dreiging van Feyenoord, maar Dario van den Buijs kopte de bal in de vijfde minuut van de lijn. RKC Waalwijk toonde weerstand en creëerde in de 20e minuut een kans, toen Cleonise na een indrukwekkende dribbel vanaf de rechterflank de doelman uit een korte hoekschop probeerde te passeren, maar de bal werd van richting veranderd door de Feyenoord-doelman. RKC-doelman Vaessen speelde een prominente rol met uitstekende reddingen, vooral een cruciale slide in de 28e minuut die een Feyenoord-kans in de kiem smoorde. Ondanks het goede spel van RKC Waalwijk veranderde de situatie in de 35e minuut toen Vaessen een rode kaart kreeg. De doelman ging ver van zijn gebied en sloeg volgens scheidsrechter Van den Kerkhof de bal met zijn hand. Hierdoor maakte Jeroen Houwen de wedstrijd uit als doelman. De eerste helft eindigde met een gemiste kans van David Min in de 45e minuut, wat de veerkracht en aanvalskracht van RKC Waalwijk benadrukte.

Tweede helft

Met één man minder kwamen de Geelen in de tweede helft meer onder druk te staan. De ploeg hield echter stand, mede dankzij Van den Buijs, die in de 54e minuut opnieuw een bepaald doelpunt voorkwam door de bal van de lijn te werken. Ondanks de toenemende druk van Feyenoord, die naarmate de tweede helft vorderde steeds sterker werd, hield Houwen het doel tot de 84e minuut vrij, waarna een kopbal van Mats Wieffer uiteindelijk in het net terechtkwam en Feyenoord op voorsprong zette: 1-0. Dit late doelpunt bleek beslissend, want RKC Waalwijk kon ondanks hun dappere inzet niet terugkomen.

Volgende wedstrijd

De volgende wedstrijd van onze RKC Waalwijk is aanstaande zaterdag 24 februari tegen Fortuna Sittard om 18.45 uur in het Mandemakers stadion. Kaarten zijn verkrijgbaar via de onlinekassa en in de fanstore.