FC Binnenmaas blijft de Rotterdamse Voetbalbeker winnen

Zaterdag stond de bekerwedstrijd tegen Meeuwenplaat op het programma. Op verzoek van Meeuwenplaat werd de uitwedstrijd uitgesteld Dinsdag in de middag Deze werd verplaatst naar zaterdag op De Lange Weide omdat Meeuwenplaat een volledig team beschikbaar had. Bij FC Binnenmaas zijn er nogal wat afwezigheden (9) vanwege blessures en vakanties, maar dit betekent dat we vandaag weer een debutant in de gelederen hebben.

FC Binnenmaas begon met veel enthousiasme en energie aan de eerste helft, met goed voetbal van achteren. Helaas was de laatste pass rond de zestien meter niet altijd schoon genoeg of te gehaast, waardoor veel scoringskansen werden gemist. Want in de 7e minuut had Ricky Bokhoven de bal op de voet van Junior van Esch moeten leggen, maar helaas (misschien vanwege het wat ruige terrein) belandde de bal precies tussen de doelman en Junior stuiterde uit het doel. Er gebeurde veel aan de rechterkant, waar meer ruimte leek te zijn en FC Binnenmaas altijd goed uit de bus kwam, maar zoals gezegd was het geen goed vervolg. Na twaalf minuten kreeg FC Binnenmaas een corner nadat de linkerkant van Jannick vd Laan en ook Charlie de Graaf zich steeds meer met de aanval bemoeide. De hoekschop van Jannick vd Laan werd door de jonge doelman over de lat van zijn eigen doel gegooid en de bal viel voor de voeten van Stijn Remmers, die met gemak de welverdiende voorsprong op het scorebord zette, 1-0. Stijn kroonde zijn goede spel in de eerste helft. Helaas voor hem moest hij tijdens de rust gewisseld worden vanwege een klein ongemak. FC Binnenmaas probeerde na het nemen van de voorsprong de voorsprong te vergroten, maar het ontbrak hen vooral bij afstandsschoten aan wat scherpte. Verdedigend presteerde FC Binnenmaas goed tegen de twee ervaren aanvallers Ot en Rombouts. Rombouts kon één keer zijn klasse tonen, maar doelman Thijs Botterhuis was op zijn hoede en schoot de schuiver naast. In de 38e minuut ontstond er op links een goede combinatie tussen Jannick vd Laan en Junior van Esch. Laatstgenoemde gaf de bal door aan Rik Schouten, die vakkundig de volledig onafhankelijke Ricky Bokhoven raakte. Hij schoot de bal eenvoudig binnen de 2-0. Vervolgens een goede voorzet van Jannick vd Laan die Rik Schouten tegen de lat kopte.

Na de pauze kwamen Steve van Puffelen en Sander de Heus in de plaats van Robin Verhoeven en Stijn Remmers. FC Binnenmaas bleef aanvallen en na tien minuten gaf Ricky Bokhoven, die vandaag heel goed speelde, de bal krachtig door. Een verdediger probeerde de bal weg te werken met Sander de Heus achter hem, maar hij schoot hard in eigen doel, 3-0. 8 minuten later probeerde Charlie de Graaf het van afstand en de doelman kon de bal niet vasthouden. Junior van Esch stapte op en schoot de bal in de hoek, 4-0. Vervolgens stuurde Youri van Ruiven in de 66e minuut, nadat Jeppe Lubbelinkhof zijn FC Binnenmaas 1-debuut had gemaakt, een afgemeten voorzet naar het hoofd van Junior van Esch, die binnenkopte en er 5-0 van maakte. FC Binnenmaas geloofde er daarna in en begon slordig en veelvuldig te spelen op zoek naar eigen succes. Meeuwenplaat profiteerde hiervan, want in een overgangsmoment in twee minuten scoorden ze twee doelpunten, 5-2 in de 73e minuut. Vier minuten voor tijd gleed Martijn Terlouw, soeverein spelend, in de opbouw iets uit en pakte vervolgens de aanvaller uit Meeuwenplaat achtte scheidsrechter Geysendorfpher het nodig hem een ​​rode kaart te geven voor deze kleine overtreding. Eigenlijk was dat niet nodig in deze sportwedstrijd waar beide coaches een gele kaart kregen voor opmerkingen over de voorsprong. Dit gaf Meeuwenplaat even de tijd om te herstellen en hij scoorde opnieuw nadat de aanvaller de bal met zijn hoofd gereed had gelaten voor een rennende man en Thijs voor de derde keer versloeg met 5-3. De laatste kans was nog voor FC Binnenmaas. Maar Rik Schouten, die te hard op zoek was naar het doel, slaagde er niet in de bal langs de doelman van Meeuwenplaat te passen. Rik speelde de hele wedstrijd met veel energie en speelde zeker in de eerste helft goed tussen de linies. Als het zo doorgaat, komen de doelpunten wel weer. Wie weet volgende week zaterdag tegen SVS thuis, waar hij in de uitwedstrijd 4 keer wist te scoren. Dit was tegen een andere SVS van de afgelopen weken, omdat zij iedere week een positie opschuiven en nu op de veilige positie van 8 staan.

Allereerst speelt FC Binnenmaas komende dinsdag een trainingswedstrijd tegen 3e divisie Rhoon. Momenteel bezetten zij de vierde plaats in de sterke derde klasse D. De wedstrijd begint om 20:15 uur.

Wilt u elke avond op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf u dan hier in om onze gratis nieuwsbrief te ontvangen.