Sparta verdedigt zich na een achterstand en verslaat Excelsior

Sparta Rotterdam won voor het eerst sinds eind oktober een thuiswedstrijd in de competitie. De ploeg van coach Jeroen Rijsdijk keek vanaf het begin tegen Excelsior tegen een enorme achterstand aan, maar versloeg de stadsrivaal toch met 4-2.

Kik Pierie opende in de 11e minuut de score voor Excelsior, de verdediger scoorde na een hoekschop van Julian Baas. Na ruim een ​​kwartier spelen scoorde Couhaib Driouech, die eind januari zijn transfer naar PSV zag mislukken, het tweede doelpunt. Na een voorzet vanaf rechts dacht doelman Nick Olij de bal los te kunnen laten, maar achter hem scoorde Lance Duijvestijn de 0-2.

Sparta reageerde snel en maakte de achterstand nog voor rust weg. Arno Verschueren scoorde in de 24e minuut vanaf de rand van het zestienmetergebied en na een halfuur maakte Bart Vriends er via Tobias Lauritsen 2-2 van. Koki Saito deed het voorbereidende werk.

Lauritsen kreeg voor de tweede keer na rust gelijk. De Noor zette Sparta in de 75e minuut op voorsprong, ook invaller Charles-Andreas Brym scoorde in de verlenging.

Dankzij de overwinning stijgt Sparta naar de achtste plaats met 29 punten. Excelsior blijft vijftiende met 21 punten.