Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 maakt na rust het verschil tegen LFC

Op het ongebruikelijke uur van half twaalf moest ADO Den Haag Onder 21 spelen tegen LFC uit de eerste divisie van Leiden. Dat de bezoekers daar ook problemen mee hadden, werd duidelijk toen doelman Francis Ashley enkele minuten voor de aftrap het veld betrad.

Tekst: Glenn Duijzer | Foto’s: Rick van Zon

Tijdens de warming-up kreeg ADODen Haag O21-coach Ervin Lee te maken met een tegenslag. Lloyd Hendriks viel geblesseerd uit en Sofyan el Hannoudi mocht zijn plaats innemen. De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en namen al in het eerste kwartier het initiatief. Maar afstandsschoten van Mohamed Zenzen en Thom de Vries werden gered door Haagse doelman Thijmen de Koning. Ook het schot van dichtbij van Mike Bekooij uit een voorzet van Mohamed Mouchih werd opgevangen door de Haagse doelman.

Na een kwartier hadden de jonge Storks de wedstrijd beter onder controle en was het een aanstormende Bruin Finn die de bal met precisie afleverde bij El Hannoudi in het strafschopgebied. Het schot van de buitenspeler werd gestopt door de Leidse doelman. Een paar minuten later gebeurde het. Na goed doorzettingsvermogen van Elijah Velland schoot Finn de Bruin de bal hard tussen meerdere spelers: 1-0. Lang kon ADO Den Haag O21 niet van dit voordeel genieten, want vijf minuten later kreeg Niels Noordhoek de bal helaas in de hand en legde scheidsrechter Joey Meeuwse de bal elf meter uit. Ahmed Vandi liet deze kans niet onbenut en scoorde de gelijkspel: 1-1.

pool

De volgende mogelijkheid was opnieuw aan de overkant, want na een voorzet van De Bruin kopte eerst El Hannoudi de bal en daarna Maikey Houwaart, die de paal kopte. Tien minuten voor rust wist Noordhoek zich te herstellen van zijn handsbal. Na een voorzet van Velland legt El Hannoudi de bal met een halve omhaal voor de voeten van Noordhoek. Zijn verwoestende diagonale treffer vanaf de rand van het strafschopgebied verdween in het centrum: 2-1. Lang kon ADO Den Haag O21 er niet van genieten, want binnen een minuut was de stand weer gelijk toen Mike Bekooij de bal van net voorbij de middenlijn plotseling richting het Haagse doel schoot, na verkeerd verdedigen. De bal ging over De Koning in het net: 2-2. Voor rust kwamen de Hagenaars voor de derde keer op voorsprong. Na een voorzet van De Bruin passeerde Kaj van Houwelingen goed, waardoor Leidse doelman Ashley de bal richting Van Houwelingen schoot. Het duurde niet lang voordat Hannoudi de vrije trap in het doel van Leiden schoot: 3-2.

Tijdens de pauze vonden er aan beide kanten veel wissels plaats, wat het spel na de pauze niet altijd ten goede kwam. Enoch George, de invaller van Den Haag, nam deel aan vrijwel alle aanvallende acties. Eerst ging het alleen naar doelman Ashley na een diepe bal. Hij rondde het af met een lob, maar daarna duurde het een seconde langer om de bal onder controle te krijgen, waardoor de doelman de poging van George kon stoppen. Een minuut later scoorde George het doelpunt door er na een voorzet van De Bruin de 4-2 van te maken. In een verder sportieve wedstrijd hield Ab Denour Enoch George illegaal tegen en kreeg een gele kaart. Terwijl assistent-trainer Ronald Samson al had aangegeven dat het 5-2 zou worden, wist doelman Ashley de vrije trap van De Bruin uit de voorzet te vangen.

Afstand

In het kwartier in Den Haag was de Leidse pijp leeg en scoorde ADO Den Haag O21 nog drie keer. De 5-2 stand was een prachtig doelpunt van Raelson Landim, die de bal ineens uit de lucht haalde en zijn rivaal meteen op achterstand zette. Landim liep goed en schoot de bal van afstand in het doel. Bij 6-2 was het George die De Bruin liet scoren. Zijn schot werd echter geblokt door de Leidse doelman, waarna De Bruin de rebound over de staande Jaydavon Haas plaatste. Zijn poging verdween in het lege net. Haas zelf kreeg een paar minuten later nog een kans om te scoren, maar zijn schot van dichtbij na een voorzet van George werd gered door doelman Ashley.

In de blessuretijd stond de stand op 7-2, nadat George op rechts goed passeerde en zijn voorzet in Lorenzo Maasland belandde. Zijn schot was niet te stoppen voor Ashley. Onder de toeschouwers bevond zich opnieuw Aimane El Karicha. De 21-jarige aanvaller zit sinds afgelopen zomer zonder club, maar zal volgende week zijn conditie op peil houden bij de ploeg van Erwin Lee.