NEC krijgt een goed punt in Amsterdam; 2-2!

Op zondag 18 februari om 14.30 uur spelen we tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena met Cillessen, Van Rooij, Sandler, Verdonk en Baas achterin, op het middenveld met Proper, Hoedemakers en Chery en Hansen, Ogawa en Sano aan de voorkant. Rival Ajax wil revanche voor het gelijkspel tegen Bodo/Glimt. We zitten nog steeds in een goede fase, maar het moet wel anders dan tegen RKC, vooral qua houding! De dienstdoende scheidsrechter is Bas Nijhuis.

Minuut 7. Dankzij Brobbey staat het 1-0 voor Ajax. pff wat een snelle teleurstelling. 9. Megakans voor Van Rooij maar de doelman redt vanaf 6 meter. Wij reageren direct en dat is goed. 13. Goed krachtig schot, zuiver vanaf 20 meter maar de doelman profiteert ervan. 14 Hoekschop voor Ajax maar zonder gevolgen. 17 Hansen passt vanaf links, maar zijn schot wordt geblokt voor hoekschop. Verdonk schiet van dichtbij diagonaal voor het doel, maar de doelman schiet opnieuw. 19 Cillessen neemt met gemak een vrije trap voor Ajax vanaf 25 meter. Wij deden rond de 20e minuut goed mee en waren vaker in het kamp van Ajax dan andersom! 27 Na een pass van Chery krijgt Hansen 1 op 1 met de doelman, maar daar profiteert hij van. Wat jammer! 40 Hoedemakers schiet. Wij doen absoluut niet onder voor Ajax!

Het is rust. We staan ​​achter door een waardeloos doelpunt van Ajax en we spelen goed in Amsterdam. Als we de druk erin houden en erin blijven geloven, halen we zeker een punt!

Minuut 47 Ogawa schiet naast na een goede voorzet van Hansen! 49 De voorzet van Baas is te hard, dus Van Rooij kan er niets mee. Laten we sterk beginnen! 61 Ja, het is 1-1! Hato’s eigen doelpunt na een harde voorzet van Chery. Up and now want ze zijn klaar voor de slacht! 67 Ajax wijzigt naar 2 spelers. 68 Uitstekende hoekschop van Chery die Sandler richting Verdonk kopte, maar de Ajax-doelman redde op fantastische wijze zijn omhaal vanaf 5 meter. Dat was bijna 1-2! 70 Cillessen redt prachtig op een schot van Ajax! 74 Cillessen wijst de bal af met een klap. Ajax wordt sterker. 75 Baas, Hoedemakers en Hansen vervangen Pereira, Olde Larsen en Schöne! Het wordt zijn 434e wedstrijd in de Premier League. Ja, er is nieuwe kracht nodig om uit de druk te komen. 79 En dan gebeurt het! Nadat Schöne de bal verliest, maakt Forbs er 2-1 van. Het is jammer! Nu is het de laatste 10 minuten alles of niets! 83 Cillessen haalt met gemak weer een centrum uit 85 Proper en Van Rooij vertrekken naar González en Sow. 87 Een vrije trap vanaf ongeveer 27 meter. Lasse…? Maar hij raakt de lat! Man, wat een pech! 88. Een corner van Ajax maar daar komt niets van. 90 We hebben 7 extra minuten. 95 Een aanval vanaf rechts en Rober González profiteert van een voorzet van Schöne om er 2-2 van te maken of niet? De VAR kijkt ernaar en ja, het telt!! 99 Vrije trap voor Ajax, maar dat schot gaat over.

Het is voorbij en we pakken een punt in Amsterdam en laten zien dat we tot de top 7 van Nederland behoren. Het spel is gewoonweg goed en als we elk spel moedig blijven spelen, komt er nog veel meer!