FC Utrecht Vrouwen vervolgen hun bekerloop na een knappe overwinning op RKSV Nuenen

Openingsdoelpunt Lotje de Keijzer
In de eerste damesbekerwedstrijd van FC Utrecht van dit seizoen verstrijkt bijna een half uur voordat Lotje de Keijzer de score opent. Na een gemist afstandsschot van Eshly Bakker scoort De Keijzer 25Mijn minuut om de bal achter de doelman van RKSV Nuenen te schieten. Na een voorzet van Bakker plaatst De Keijzer de bal op de tweede paal.

De voorsprong van Van de Velde verdubbelt
Enkele minuten na de 0-1 krijgt Senne van de Velde de bal na een voorzet van Sam de Jong. Van de Velde neemt een schot en zijn schot gaat over de doelman van de thuisploeg in het doel. Dit verdubbelt de voorsprong van Utrecht. Het grootste deel van de eerste helft heeft de bezoekende ploeg het voordeel, maar even dreigen de vrouwen van RKSV Nuenen. Eerst een afstandsschot en daarna een fout in de Utrechtse verdediging waardoor doelman Febe Copier moest ingrijpen.

Na een afstandsschot gingen we met 0-3 de rust in
Vijf minuten voor rust daalde het vertrouwen van RKSV Nuenen verder nadat Dieke van Straten de bal rustig in een perfecte schietpositie plaatste. Hij zwaait ver buiten het strafschopgebied en ziet zijn perfect geplaatste bal in de linkerhoek van het doel belanden. Dit betekent dat FC Utrecht Vrouwen met een 0-3 voorsprong de rust ingaat.

Amber Visscher scoorde tweemaal
Na de pauze blijft de ploeg van coach Linda Helbling veel kansen creëren en is de druk op het veld van RKSV Nuenen constant. Nadat een schot van Van de Velde wordt gestopt door doelman Michelle Sweens en een kopbal van De Keijzer naast de paal belandt, staat de stand op 65.Mijn minuut de 0-4 die al een tijdje in de lucht zweefde. Uit een hoekschop van Ilse van der Zanden kopte Amber Visscher onhoudbaar binnen de palen. Een minuut of tien later heeft Visscher weer gelijk. Met een schijnbeweging weet hij de tegenstander in verwarring te brengen, waardoor hij voldoende tijd heeft om net buiten het zestienmetergebied aan te vallen. Zijn schot ging nog steeds van richting, maar mede daardoor belandde hij voor de vijfde keer in het doel van Noord-Brabant.

Kopbal in de slotfase
Blijven in de KNVB-beker voor vrouwen is zo goed als zeker, maar FC Utrecht Vrouwen laat nog steeds geen enkele kans onbenut. op 84Mijn minuut krijgen de bezoekers het weer bij het juiste eind. Uit een corner weet De Keijzer de bal op perfecte hoogte te plaatsen, waardoor Ilse van der Zanden met een goed geplaatste kopbal de stand op 0-6 kan brengen. Dit is tevens het eindresultaat van de wedstrijd, die de kwartfinales van de beker bereikte.

Volgende wedstrijd: bezoek aan AZ
Komend weekend staan ​​er interlandwedstrijden op het programma, maar zondag 3 maart komt FC Utrecht Vrouwen weer in actie. Om 14.30 uur vindt in Alkmaar de strijd tegen AZ om de drie punten in de Azerion Dames Eredivisie plaats. Op zondag 10 maart bezoekt Ajax Vrouwen stadion Galgenwaard, waar om 12.15 uur wordt afgetrapt. Kaarten voor deze wedstrijd kunt u verkrijgen via de ticketpagina.

Scheidsrechter: Kaj Fonken

RKSV Nuenen Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen (0-6)
25. Lotje de Keijzer 0-1
28. Zenne van de Velde 0-2
41. Dieke van Straten 0-3
65. Amber Visscher 0-4
77. Amber Visscher 0-5
84. Ilse van der Zanden 0-6