SV Erasmus sluit het restant van de wedstrijd tegen SV Zuid West Den Haag af met een overwinning

Laten we even teruggaan naar eind november 2023: de uitwedstrijd tegen ZuidWest ging niet door. Hun aanvoerder kreeg een tweede gele kaart en mocht vertrekken. De daaruit voortvloeiende protesten brachten de scheidsrechter ertoe de wedstrijd ongeveer 5 minuten voor rust niet te hervatten met de stand 1-1.

Vandaag had Erasmus nog 50 minuten om de volledige overwinning te boeken tegen ZuidWest, die uiteraard met 10 man er alles aan zou doen om die te vermijden. En ze deden alles wat ze konden… Veel praten, veel vallen, remmen, blessures veinzen, nou ja, wat dan ook. En eigenlijk speelde Erasmus niet echt een rol. Frequent in de aanval, maar rusteloos, te snel op zoek naar de beslissende pass in plaats van te combineren voor de gewenste opening.

Gelukkig lukte het één keer: via een goede aanval over rechts kwam de bal via Mitchel en Abbas terecht bij Kasper, die diep zat, die één op één met de Zuidwest-doelman geen fout maakte en de goal scoorde. 1-2. Hierna bleven de meesten in één richting gaan, richting het zuidwestelijke doel, maar een ander doelpunt bleef uit.

Zuid-West had enkele uitbarstingen, maar die waren niet echt gevaarlijk. Vlak voor tijd kon ZuidWest met een vrije trap de bal nog een keer voor het doel zetten en scoren: de scheidsrechter merkte gelukkig niet dat ze hands hadden gemaakt. Het laatste fluitsignaal klonk en ze konden drie belangrijke punten mee naar huis nemen!

Volgende week is er geen programma, op zaterdag 2 maart ontvangt Erasmus vanaf 14.30 uur het laatste nummer, SV Madestein.

Redactie en foto’s: SV Erasmus