Jong Ajax verloor bij TOP Oss; Het jonge AZ blijft steken in een gelijkspel in Den Bosch

Het jonge Ajax verloor in de TOP Oss met 2-1 van de Brabanders. Arthur Allemeersch maakte voor rust de beide Oss-doelpunten. In de tweede helft zorgde Julian Rijkhoff voor de gelijkmaker, maar verder kwam het niet. Jong AZ bleef op bezoek bij FC Den Bosch op 0-0 steken.

Julian Rijkhoff (r) bedankt Nassef Chourak voor zijn voorzet – Foto: Pro Shots / Johan Manders

De grootste vraag vóór de aftrap van Jong Ajax was: keert Julian Rijkhoff terug in de basis? Purmerend toonde zich maandag tegen MVV met twee doelpunten en donderdag debuteerde men in het eerste elftal. Rijkhoff stond in de basiself en zag TOP Oss het eerste doelpunt scoren.

De bal viel voor de voeten van Arthur Allemeersch en die scoorde op verwoestende wijze: 1-0. Het jonge Ajax zorgde nog voor enig gevaar, maar vlak voor rust stond de stand op 2-0. Het was de tweede kopbal van Allemeersch. Als gevolg hiervan gingen de Amsterdamse jongeren met een gevoel van bitterheid op zoek naar de kleermaker.

Rijkhoff aansluitlens

Dat bittere gevoel kon in de tweede helft snel worden ingewisseld voor een glimlach. Rijkhoff liet nog niets zien, maar kopte een voorzet van Nassef Chourak in doel: 2-1. De leider had toen de das in zijn schoen. Hij kon echter een voorzet van Raphaël Sarfo van dichtbij afweren.

Het jonge Ajax zette Oss in de finale onder druk, maar het mocht niet baten. Door de nederlaag staan ​​de jongeren op de vijftiende plaats in de eerste divisie met 30 punten. De volgende wedstrijd is op de Toekomst Sportpark tegen Telstar.

Opstelling Jong Ajax: DeGraaff; Sarfo, Aertssen, Verschuren, Agougil; Mannsverk (Brandes/61), Vos, Fitz-Jim (Chahid/80); Chourak (Henry/80), Rijkhoff (Vink/61), Kalokoh (Speksnijder/74)

Jong AZ

Het jonge AZ kon FC Den Bosch niet verslaan – Foto: Pro Shots / Erich Snijder

Jong AZ kon FC Den Bosch niet verslaan. In stadion De Vliert was de stand 0-0.

Aanvankelijk had Den Bosch het initiatief in de wedstrijd en dat zorgde voor een grote kans voor Vieri Kotzebue. Zijn poging mislukte echter. Even later was het Kacper Kostorz, die ook had moeten scoren. Doelman Tristan Kuijsten hield zijn doel echter schoon.

De jonge duiven uit Alkmaar kregen nog een uitgelezen kans om Den Bosch met de overwinning te verlaten. Kees Smit werd neergehaald in het strafschopgebied, waarna de strafschop van Ricuenio Kewal werd gered. Jong AZ ontvangt NAC Breda op 26 februari (volgende wedstrijd) in Wijdewormer.

Opstelling Jong AZ: Kuijsten; Esteves, Tribu, Dekker, Angel (Mastoras/46); Postma, Smit, Gerold/87), Kwakman; Kewal (Kalisvaart/63), Koster (Kerssens/66), Daal.