Jans wint met Utrecht van Twente en blijft al 14 competitiewedstrijden op rij ongeslagen

FC Utrecht heeft zondagmiddag een knappe overwinning geboekt tegen FC Twente. Jens Toornstra scoorde na een halfuur spelen het enige doelpunt: 0-1. Dankzij de overwinning zijn Domstedelingen nu veertien competitiewedstrijden op rij ongeslagen en vestigen daarmee een clubrecord. Utrecht stijgt naar de negende plaats, terwijl Twente schade lijdt op de nummer drie.

Joseph Oosting zat zonder Daan Rots voor de thuisploeg, die in de aanval werd vervangen door Younes Taha. Ron Jans voerde één wijziging door tegen zijn voormalige werkgever ten opzichte van de 4-0-zege op Fortuna Sittard van een week geleden. Oscar Fraulo begon aan de aftrap, die ten koste ging van Zidane Iqbal.

Het publiek van De Grolsch Veste genoot van een uiterst vermakelijke eerste helft. Zo kreeg Toornstra vanaf het begin een open gelegenheid om namens de bezoeker te schieten, maar zijn vizier was niet volledig gericht.

Twente won ook direct via Ricky van Wolfswinkel, die de voorkeur kreeg boven Myron Boadu. De aanvaller moest echter toekijken, want Utrecht-doelman Mattijs Branderhorst had een sterke reflex.

Een teleurstelling voor Jans was het vervroegd pensioen van veteraan-ster Taylor Booth. De middenvelder moest halverwege het eerste bedrijf vervangen worden door Jeppe Okkels vanwege een blessure. In de korte tijd dat Twente een overschot kende kreeg Sem Steijn een grote kans om de Tukkers op voorsprong te zetten, maar schoot uiteindelijk naast. Utrecht kwam uit het niets op voorsprong nadat Toornstra tussen de benen van Gijs Smal schoot: 0-1.

Twente was niet bijzonder nauwkeurig in de afwerking. Het was verrassend om te zien dat Wout Weghorst als aandachtige toeschouwer aanwezig was bij de Eredivisie-wedstrijd. De aanvaller van TSG Hoffenheim stond afgelopen winter al op de shortlist van technisch directeur Arnold Bruggink, maar die bleek niet levensvatbaar.

De ploeg van Oosting begon kort voor rust weer. Ditmaal werd een schot van dichtbij van Van Wolfswinkel door Souffian El Karouani van de lijn gehaald en ging een doelpoging van Carel Eiting nipt naast.

Met Boadu als invaller zocht Twente in de tweede helft naar de gelijkmaker. Ook hij dacht dat het hem wel zou lukken, nadat de huurling van AS Monaco achter zijn steunbeen een mooi doelpunt maakte. De spits stond echter buitenspel, waardoor zijn doelpunt werd afgekeurd. De Tukkers domineerden het rest van de wedstrijd, maar wisten geen grote kansen meer te creëren.