Jans wint met Utrecht bij terugkeer in Twente en pakt het clubrecord

Coach Ron Jans behaalde na zijn terugkeer bij FC Twente 3 punten met FC Utrecht. Bij de Grolsch Veste werd het 1-0, waardoor de Domstadclub ongeslagen is in veertien competitieve wedstrijden. Dit is een nieuw clubrecord.

De 65-jarige Jans werkte eerder drie seizoenen bij FC Twente, dat door de thuisnederlaag op 44 punten blijft staan ​​in de Eredivisie. Nummer 2 Feyenoord kan het gat vervolgens vergroten naar 8 punten bij een overwinning op RKC Waalwijk. FC Utrecht staat op de negende plaats.

De thuisploeg moest het zonder aanvaller Daan Rots doen en kreeg na twaalf minuten een kans voor Jens Toornstra. De middenvelder van FC Utrecht schoot naast na een voorzet van Sam Lammers. Een minuut later kwam FC Twente-aanvaller Ricky van Wolfswinkel in botsing met doelman Mattijs Branderhorst.

Nadat FC Utrecht een flinke tegenslag kreeg met het terugtrekken van de geblesseerde Taylor Booth, kwamen ze voor rust alsnog op voorsprong. Toornstra scoorde bij de tweede kans na een fout.

FC Twente zocht vervolgens naar de gelijkmaker, maar Van Wolfswinkel en Carel Eiting verzuimden te scoren. In de tweede helft werd een prachtig doelpunt van invaller Myron Boadu afgekeurd wegens buitenspel, waardoor de voorsprong van FC Utrecht intact bleef. Jans en zijn team overleefden de finale relatief gemakkelijk.