CVV Berkel vrouwen en Sparta Rotterdam spelen een vermakelijke oefenwedstrijd gelijk

Aanstaande zaterdag vond de laatste oefenwedstrijd plaats voor de herstart van de competitie en kwam Sparta Rotterdam op bezoek, een prachtig jong team en een ideale tegenstander voor een leuke en leerzame oefenwedstrijd. Het voetbalklimaat was uitstekend in Het Hoge Land, waardoor er kort na 15.00 uur aardig wat toeschouwers aan de aftrap stonden.

In de beginfase waren er kansen aan beide kanten en werd er leuk voetbal gespeeld. Er waren kansen aan de kant van Berkel via onder meer Anouk Bernoster en Celia Chee en ook van Sparta, maar vooral de paal voorkwam in de 31e minuut een Rotterdams doelpunt. Kort nadat het een succes was, gaf Faith Parto de thuisploeg van de club een voorsprong. 1-0 voordeel. Een mooie opsteker voor de hele ploeg die tot aan de rust de voorsprong vasthield.

Direct na het openingsfluit van de tweede helft schoot Sparta tevergeefs op het doel van Berkel. Mooie combinatie van voetbal die zich wederom in kansen vertaalde. In de 56e minuut kreeg Jonna Hulshof een grote kans, maar haar schot ging naast en kort daarna kwamen de bezoekers op gelijke hoogte: 1-1. Een leuke wedstrijd met ups en downs en uiteraard tot tevredenheid van het publiek dat zich niet hoefde te vervelen. In de 81e minuut van de wedstrijd kwam Berkel op voorsprong via Jonna Hulshof, maar in de slotminuten liet Sparta zich niet zien en scoorde in de 86e minuut de 2-2 en dat was het.

Prima spel met veel uitgangspunten die vertrouwen geven voor de rest van de competitie. Deze begint komende zaterdag weer en gaat dan op bezoek bij Ter Leede en de start van deze zeer belangrijke wedstrijd is om 12.15 uur.

Redacteur: Johan van Aalst