Willem II overleeft eindoffensief van ADO en boekt uiterst belangrijke overwinning | Willem II

Willem II heeft vrijdagavond een zeer belangrijke overwinning behaald op weg naar promotie naar de Premier League. De Tilburgse koploper stond thuis tegenover de naaste achtervolger, ADO Den Haag.

ADO nam in Tilburg het initiatief, maar Willem II was in het eerste kwart uiterst effectief. De eerste en tweede kansen van de lokale ploeg eindigden met een doelpunt. Eerst was het Ringo Meerveld die vanaf links het gebied inkwam en met een gevoelig gebogen schot de verre hoek vond: 1-0.

En kort daarna zag Meerveld dat Jesse Bosch vrij was aan de rand van de twintigvoetzone. De pass was goed, het schot sterk en buiten bereik van ADO-doelman Nick Marsman: 2-0.

En de derde keer was hij bijna raak: met een prachtige muur braken Meerveld en Jeremy Hilterman door de Haagse verdediging. Een reflex van ADO-doelman Nick Marsman voorkwam dat Meerveld er in de 23e minuut 3-0 van maakte.

Willem II barstte na een prima start van zelfvertrouwen en ADO leek even klaar voor de moord, maar kwam langzaam bij zinnen. Nadat Willem II-verdediger Rafael Behounek bijna met zijn hoofd scoorde uit een vrije trap, kreeg hij kort daarna een kostbare gele kaart en is hij nu geschorst voor de volgende wedstrijd van de Tricolores, tegen Roda JC.

ADO-coach Darije Kalezic bracht na rust twee verse spelers binnen en de bezoekers namen weer het heft in handen. Het ging ook om het spelen van hoge ballen richting spits Henk Veerman. Maar Willem II hield de gelederen strak en zocht naar mogelijkheden voor een tegenaanval.

Na ruim een ​​uur spelen besloot Willem II-coach Peter Maes de vermoeide Thijs Oosting te vervangen door superinvaller Jeremy Bokila. Kalezic voerde in de 73e minuut drie wijzigingen tegelijk door; Het leek alles of niets te worden. Maes reageerde door Khaled Razak in te schakelen in de plaats van Jeremy Hilterman.

Een fout van uitblinker Ringo Meerveld zorgde er bijna voor dat het 2-1 werd. De middenvelder kon de bal niet wegwerken, waarna ADO een goede kans kreeg. Willem II-doelman Joshua Smits redde de dag voor de Tilburgers met een knappe redding.

In de 86e minuut stond de stand op 2-1. Timothy Derijck kopte uit een hoekschop binnen. Zou het nog steeds slecht gaan met Willem II? Even later was de score bijna gevallen toen Jort van der Sande naast schoot. Het was een moeilijke tijd, maar Willem II hield stand en behaalde een gouden overwinning.

Het extra voordeel leek uit Kerkrade te komen, maar nummer 3 Roda JC draaide een 1-2-achterstand om in een 3-2-zege in de finale.

Willem II: Smid; Sint-Jago, Behounek, Schouten, Sigurgeirsson; Doodeman (89. Nizet), Verreth, Meerveld, Bosch; Oosting (63. Bokila), Hilterman (75. Razak). .

Blijf op de hoogte van het laatste sportnieuws via de Brabants Dagblad nieuwsbrief!

Voor alle sportliefhebbers is er goed nieuws: BD.nl heeft dagelijks een sportnieuwsbrief! Via deze nieuwsbrief ontvang je als lezer het laatste en meest relevante sportnieuws direct in je inbox. Klik op deze link en bookmark de sportnieuwsbrief. Vul je e-mailadres in en je bent elke dag, rond lunchtijd, klaar om het laatste sportnieuws te ontvangen.