Willem II deelt ADO Den Haag zware klap uit in strijd om de titel, Roda JC profiteert in extremis | nederlands voetbal

Willem II deelt ADO Den Haag zware klap uit in strijd om de titel, Roda JC profiteert in extremis |  nederlands voetbal

KKDWillem II heeft vrijdagavond in de strijd om de titel een zware klap uitgedeeld aan rivaal ADO Den Haag. Divisieleider Keukenkampioen was bij 2-1 te sterk. Ook op de vierde plaats had De Graafschap een slechte nacht, terwijl op de derde plaats Roda JC in extremis werd gered.

Vooraf was de wedstrijd tussen de nummers één en twee van KKD de spannendste van speeldag 26. ADO Den Haag kreeg de kans om het verschil terug te brengen van vijf punten naar twee punten. Maar de start verliep desastreus voor de Haagse ploeg, na een kwartier stonden de Tilburgers al op een 2-0 voorsprong.

Het eerste doelpunt was mogelijk dankzij een zeer slechte verdediging van de thuisploeg. Ringo Meerveld kon het strafschopgebied binnendribbelen en er 1-0 van maken. Vijf minuten later vond ook Jesse Bosch het doel met een knap afstandsschot. Willem II kreeg daarna een grote kans, maar ADO werd gered van het derde doelpunt. Vlak voor tijd werd het door de return van Timothy Derijck nog 2-1, maar dat was het dan ook, waardoor het verschil tussen beide ploegen nu acht punten bedraagt.

Strijd om de tweede plaats

In de strijd om de tweede plaats, die tevens recht geeft op directe promotie, kwam Roda JC in de verlenging als overwinnaar uit de strijd. De Limburgers kwamen tegen FC Emmen op voorsprong dankzij Arjen van der Heide, maar FC Emmen kwam op voorsprong dankzij Mike te Wierik en een schot van Ben Scholte uit een korte corner.

Lange tijd leek de ploeg van Fred Grim voor het eerst in acht wedstrijden te gaan winnen, maar dankzij twee doelpunten in de blessuretijd won Roda met 3-2. Roda is daarmee de nieuwe nummer twee van de KKD.

Ook De Graafschap beleefde een frustrerende avond. Hij kwam via Simon Colyn. Superboeren Zij stonden nog aan de leiding, maar Álvaro Marín (2x) en Martijn Kaars bezorgden Helmond Sport de overwinning met 3-1. FC Dordrecht won. Gaat omhoog dankzij een doelpunt van Mathis Suray (1-0-zege). Dordt hij haalde De Graafschap in naar de vierde plaats.

Daarnaast verloor Cambuur met 2-4 van Jong FC Utrecht, speelden FC Den Bosch en Jong AZ gelijk (0-0), net als Telstar en NAC Breda (1-1). Jong Ajax verloor met 2-1 van TOP Oss.