Grieks Spoor neemt het in de halve finale op tegen ABN Amro Open-favoriet Sinner nadat Raonic zich terugtrekt

Sport

De Griekse rechtbank verslaat Ruusuvuori en gaat door naar de halve finales van het ABN Amro Open

Tallon Greekpoor heeft de halve finales van het ABN Amro Open in Rotterdam bereikt. De 27-jarige Griekse atleet versloeg vrijdag Finn Emil Ruusuvuori met 7-5, 7-6.

In de halve finales neemt Fransespor het op tegen Jannick Sinner. De Italiaan zag rivaal Milos Raonic vrijdagavond in de halve finale uitvallen.

Raonic, terugkerend van een blessure, stond voor het eerst sinds 2020 in de kwartfinales van een ATP-toernooi. Raonic, altijd een goede service, maakte het Sinner lastig in de eerste set, maar had een blessurebehandeling nodig.

Jannik Sinner in actie tegen Milos Raonic

Kort daarna kreeg hij bij 5-4 nog twee setpunten, maar miste die. In de tiebreak bewaarde Sinner de rust en pakte alsnog de set.

Aan het begin van de tweede set had Raonic duidelijk moeite met bewegen. Bij 1-1 moest hij zich overgeven,

Er is geen set uitgegeven

Greekpoor speelde vorig jaar drie keer tegen de Fin en verloor in die wedstrijden geen set. Nu had Ruusuvuori lange tijd het beste van het spel. In de eerste set eindigden alle games op 5-5 op service, maar daarna kwam de Fin in de problemen. Op breakpoint maakte hij een dubbele fout, waardoor de set naar het Griekse Spoor ging.

Lange tijd

De tweede set was bijna een kopie van de eerste. Dit keer was de stand 6-6 en werd er geen wedstrijd toegekend. Het werd een tiebreak, waarin Ruusuvuori een reeks onnodige fouten maakte.

Met de overwinning evenaart het Griekse Spoor de prestatie van vorig jaar. Toen bereikten ze ook de kwartfinales. Het was Jannik Sinner, de huidige nummer vier van de wereld, die het Griekse veld uit de finale hield.

De Griekse rechtbank wint halve finale Ahoy: ‘Daarom speel ik tennis’

“Ik ben erg blij met mijn optreden vanavond. Ik moest goed serveren en dat is gelukt. Ook gebruik ik graag de slice backhand tegen deze tegenstander, omdat die alles hard raakt”, zei Greekpoor na afloop.

De huidige nummer 29 van de wereld speelt graag in eigen land. Vorig jaar won hij de grastitel in Rosmalen, nu droomt hij ervan om te winnen in Ahoy. “Ik ben blij om weer in de halve finales te staan. Ik speel graag in Nederland. Het zou geweldig zijn als ik hier ook zou kunnen winnen, maar nu geniet ik van elk moment.”