Feyenoord Vrouwen naar kwartfinale na thriller…

Feyenoord Vrouwen heeft vrijdagavond na een heuse thriller de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker bereikt. In de wedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen bepaalden strafschoppen uiteindelijk de winnaar. De Rotterdammers voerden de strafschoppen na 120 minuten spelen beter uit.

De lokale ploeg kreeg de eerste kansen in Den Haag. Een doelpunt zat er echter niet in. Ook in de tweede helft duurde het lang voordat er een doelpunt viel. Noëlle van der Sluijs kwam in de 52e minuut dichtbij en na een uur spelen scoorde Feyenoord Vrouwen de 0-1. Jada Conijnenberg opende de score.

Het leek Feyenoord Vrouwen met dat doelpunt op weg te helpen in het bekertoernooi, maar Daniëlle Noordermeer vormde een obstakel. In de 90e minuut scoorde hij een vrije trap, waardoor beide teams een verlenging kregen. Er werden geen doelpunten gescoord, dus strafschoppen moesten de winnaar bepalen. De Feyenoordvrouwen pakten het uiteindelijk beter op en schoven door naar de kwartfinales.

Scoreverloop:
60′ 0-1
Jada Conijnenberg
90′ 1-1 Daniëlle Noordermeer