Jong AZ is te sterk voor Jong FC Utrecht in…

Jong FC Utrecht verloor maandagavond met 1-2 van Jong AZ. In een wedstrijd vol gemiste en trefzekere strafschoppen waren de Alkmaarders uiteindelijk te sterk.

Na 34 minuten kreeg Rickson van Hees een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen voor de reserven van FC Utrecht. Ze lieten hem een ​​penalty scoren, maar hij kon die niet verzilveren. Een paar minuten later wist Jong AZ te scoren. In de 38e minuut was het Nick Koster die een penalty scoorde. Daar wisten ze hun voordeel mee te doen en bij rust gingen beide ploegen met de stand 0-1 naar de kleedkamer.

In de tweede helft ging hij rustig verder met de strafschoppen en dit keer was het een spiegel van de eerste helft. Nu waren de Alkmaarders als eersten op weg om een ​​penalty te nemen. Opnieuw was het Koster die achter de bal ging staan, maar dit keer kon hij niet scoren. Enkele minuten later scoorde Ro-Zangelo Daal en werd de stand 0-2. Drie minuten later volgde opnieuw een strafschop, ditmaal voor Jong FC Utrecht. Het was Silas Andersen die de penalty omzette, 1-2.

Dit was tevens de eindstand van de wedstrijd. Jong FC Utrecht blijft op de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Aanstaande vrijdag kan de ploeg naar Leeuwarden afreizen om uit te spelen tegen de nummer negen van de ranglijst, SC Cambuur.