Zaalvoetbal: FC Westland bereikt dubbele cijfers in derby tegen ZVV Den Haag

Zaalvoetballers van FC Westland en ZVV Den Haag traden afgelopen vrijdag op in het uitverkochte sportcentrum Hoge Veld. In de vorige editie wist FC Westland na een spannende en veelbewogen wedstrijd met de drie punten van het veld te verdwijnen. Afgelopen vrijdag wisten de inwoners van het Westland de inwoners van Den Haag snel weg te vagen.

Tekst: Peter Botman | Foto’s: Alex Pronk

Na vijf minuten stond de stand duidelijk 4-0 en na het laatste fluitsignaal overwon FC Westland op 10-3 opnieuw een hindernis en houdt het vizier op een mogelijk kampioenschap in de Eerste Klasse. Het ziet er niet zo goed uit voor ZVV Den Haag. Na de degradatie uit de Eredivisie vorig seizoen bezetten de Haagse ploeg nu de laatste plaats in de Eerste Divisie en moeten vrezen dat ze niet nog een stap verder hoeven te gaan.

De ploeg van coaches James Dhanai en Alami Attal Haoui begon uitstekend en FC Westland kwam al na vijf minuten op een 4-0-voorsprong. zvv Den Haag had in de openingsfase geen reactie op het snelle gezamenlijke werk van de Westlanders. Pas toen FC Westland de voet van het gaspedaal haalde, kwam de ploeg van Jeroen Blommaert eindelijk meer in de wedstrijd. Dit zorgde voor kansen voor beide ploegen, maar de stand bleef tot aan de rust 4-0.

Slaap

FC Westland leek in slaap te zijn gevallen en daarmee kwam er een einde aan de 4-1-voorsprong van Djamairo Rigters. Een goede loopactie van Yassin Irzi, die vervolgens de bal bij de tweede paal voor Anouar Attal Haoui opzette en de 5-1 scoorde, was het begin van een heropleving voor de Westlandse ploeg. Deze heropleving werd bij een stand van 9-3 gestopt, waarbij Westlandse doelmannen Barry Botman en later invaller Muhammed Arslan meerdere keren wisten te voorkomen dat de Haagse ploeg scoorde.

In de laatste vijf minuten zocht FC Westland naar dubbele cijfers, maar door slechte afwerking en het goede werk van doelman Oussama Zayzaoui werd dit lange tijd voorkomen. Mouhsine El Arnouki wist echter in deze zaalderby van Haaglanden de eindstand op 10-3 te brengen. De doelpuntenmakers van FC Westland waren Karam Boukari (3x), Hamza Boukhari (2x), Anouar Attal Haoui (2x), Mouhsine El Arnouki (2x) en Mounir Maatoug. In de zvv Den Haag had Djamairo Rigters drie keer gelijk.