Korfbalderby met twee gezichten | Al het nieuws uit Zaanstad

In deze fase van de competitie zijn krachtverschillen duidelijk zichtbaar en staat de Wormerbrigade in de hoek waar klappen kunnen vallen. Volgens de Wormers leek een resultaat mogelijk tegen Blauw Wit A. Het werd een tweezijdig duel.

De eerste helft was vrijwel exclusief voor Blauw Wit, dat na tien seconden opende met een strafschop van oud-GG-speelster Lindsy Krop. Toen vielen de doelpunten als de bekende rijpe appels. Bij de 4-0 greep de ploeg van Groen Geel in. De time-out had niet het gewenste effect, de ploeg van Tims voerde korte aanvallen uit en verloor snel de bal. Na de bliksemstart nam het scorend vermogen van Blauw Wit ook wat af, maar Groen Geel profiteerde daar niet van. Pas bij 10-0 was Britt Kwantes die iets deed ter verdediging van de bezoekers. Groen Geel miste ervaring en energie, de ploeg leek op los zand en zat totaal niet in de wedstrijd. Blauw Wit speelde op zijn beurt zowel aanvallend als verdedigend een uitstekende eerste helft. Het resultaat was een stand van 16-4 bij rust.

Meer ervaring en energie

Na de pauze was er opnieuw Geel Groen. Invallers Bjarne Hendriks en Gerben Molenaar brachten meer ervaring en energie mee. De eerste twee doelpunten na rust waren van Groen Geel en de staf van Blauw Wit kwam al snel tussenbeide met een time-out. De scherpte van het eerste deel verdween. Pas twaalf minuten in de tweede helft viel het eerste doelpunt voor de ploeg van Mokum. Spannend was het niet meer, want in de eerste helft was het verschil al gemaakt en bleef Blauw Wit scoren. Zes minuten voor tijd waren Sascha Horak (Groen-Geel) en Joni van der Kuil (Blauw-Wit) het daar niet mee eens en kregen een gele kaart vanwege het uitzitten van een tijdstraf.

Uiteindelijk won Blauw Wit (20-13), maar Groen Geel toonde veerkracht en dat geeft moed voor de belangrijke wedstrijden die voor ons liggen. Op zaterdag 17 februari gaan de Wormers op bezoek bij HKC, waarna Fortuna afreist naar de Zaanstreek, een lastige wedstrijd volgt bij de DVO en wacht op de thuiswedstrijd tegen KCC in speelronde 16. Hierna volgt de derby tegen KZ ( 16 maart) en uiteindelijk op 23 maart in eigen kot tegen PKC.