FC Westland verslaat ZVV La Haag in dubbele cijfers

Na vijf minuten stond er al een klinkende 4-0 op het scorebord. Bij het laatste fluitsignaal had FC Westland met 10-3 gewonnen en daarmee hun visie op een mogelijk kampioenschap in de Eerste Divisie gehandhaafd. De vooruitzichten voor ZVV Den Haag lijken niet zo rooskleurig, aangezien zij momenteel de laatste plaats in de Eerste Divisie bezetten en verdere degradatie vrezen.

Kansen

De ploeg onder leiding van coaches James Dhanai en Alami Attal Haoui begon sterk en binnen vijf minuten stond FC Westland al op een 4-0-voorsprong. Zvv Den Haag had aanvankelijk geen reactie op het snelle gezamenlijke werk van de Westlanders. Pas toen FC Westland wat gas terugnam, raakte de ploeg van Jeroen Blommaert meer bij de wedstrijd betrokken. Hoewel er kansen waren aan beide kanten, bleef de stand tot aan de rust 4-0.

Krachtige actie

FC Westland leek een beetje in slaap te zijn gevallen, wat eindigde met de 4-1-voorsprong van Djamairo Rigters. Een krachtige actie van Yassin Irzi, die de bal bij de tweede paal perfect voorbereidde voor Anouar Attal Haoui, maakte er 5-1 van. Dit markeerde het begin van een renaissance aan de Westlandse kant. Hoewel de stand op 9-3 bleef, wisten Westlandse doelmannen Barry Botman en de latere invaller Muhammed Arslan meermaals te voorkomen dat de Haagse ploeg scoorde.

Dubbele cijfers

FC Westland ging de laatste vijf minuten voor de dubbele cijfers. Ondanks slechte schoten en goed keeperswerk van Oussama Zayzaoui wist Mouhsine El Arnouki de eindstand op een overtuigende 10-3 achter te laten in deze Haaglanden zaalderby. De doelpuntenmakers van FC Westland waren Karam Boukari (3x), Hamza Boukhari (2x), Anouar Attal Haoui (2x), Mouhsine El Arnouki (2x) en Mounir Maatoug. In de zvv Den Haag had Djamairo Rigters drie keer gelijk.

Bron: mediapartner Haaglanden voetbal