FC Utrecht was met 4-0 te sterk voor Fortuna Sittard

Terwijl prachtige carnavalsoptochten door de straten van Sittard en Geleen paradeerden, speelde Fortuna Sittard een uitwedstrijd in Utrecht.

Na een trage eerste twintig minuten kwam Utrecht op 1-0 dankzij een doelpunt van Booth, die meteen de eerste kans van de wedstrijd benutte. Utrecht was de betere ploeg en kreeg voor rust enkele kleine kansen.

Na rust kon Fortuna lang wachten op een punt, maar zoals vaak dit seizoen zat het gebrek aan scorend vermogen de ploeg dwars. In het laatste kwart van de wedstrijd scoorde Utrecht drie doelpunten (70′ Boussaid, 75′ Booth en 78′ Lammers) in 10 minuten. Hierdoor werd de eindstand 4-0.

Opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas (46′ Mitchell Dijks), Siemen Voet, Alen Halilovic (73′ Iman Griffith), Deroy Duarte, Arianit Ferati, Justin Lonwijk (73′ Iñigo Córdoba), Kaj Sierhuis (85′ Ragnar Oratmangoen), Kristoffer Peterson (46′ Alessio Da Cruz).

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük stopte de kaarten in zijn zak.