Blanquiazul verslaat AmarilloVerde in de tweezijdige derby

Blauw-Wit won voor eigen publiek de derby tegen Groen Geel in de Korfbalcompetitie. Na een uur spelen stond de stand op 20-13. Het duel kende twee kanten. Blauw-Wit speelde de bezoekers in de eerste helft volledig uit, maar na de pauze veranderde het spel dramatisch. De punten bleven echter in Amsterdam.

Samenvatting van de blauw-wit derby tegen groen-wit-geel – NH Nieuws

Groen Geel kent een lastig seizoen. En dat werd in de beginfase al opgemerkt. De jonge ploeg van Wormer speelde zeer slecht en zag Blauw-Wit punt na punt scoren. Halverwege de eerste helft stond de thuisploeg met 10-0 voor in het sfeervolle Blauw-Withal.

Twee gezichten

Beide ploegen gingen halverwege de wedstrijd met een stand van 16-4 in het voordeel van de Amsterdammers de kleedkamer in. Na de pauze nam het spel een volledige wending. Pas na tien minuten korfbal in de tweede helft kwam Blauw-Wit voor het eerst tot scoren. En Groen Geel speelde veel geconcentreerder en scherper.

De tekst gaat verder onder de video.

Blauw-Wit-coach Barry Schep zag een wedstrijd van twee kanten – NH Nieuws

De bezoekers van Wormer kwamen binnen met een voorsprong van vijf punten, maar daar bleef het bij. Eindstand: 20-13.

Stop

Door deze overwinning blijft Blauw-Wit zesde in het klassement en hoeft de ploeg van coach Barry Schep zich geen zorgen meer te maken over degradatie. Dit geldt voor geelgroen. De ploeg van coach Mady Tims staat negende. En dat betekent play-offs, maar het seizoen duurt nog zes wedstrijden.

Groen Geel-coach Mady Tims na de nederlaag tegen Blauw-Wit – NH Nieuws

De andere korfbalclub van Noord-Holland, Koog Zaandijk, versloeg thuis het onderste geplaatste KCC met 26-19. KZ doet het dit seizoen erg goed en staat na twaalf wedstrijden op de tweede plaats. De beste vier teams kwalificeren zich voor de play-offs.

• Kijk elke maandag om 17:10 uur naar NH Sport op tv.
  • Luister naar NH Sport op NH Radio op vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur en zondag van 17.00 tot 19.00 uur.