ADO doet wat het moet doen met een 3-0 overwinning op FC Den Bosch

Nu alle aandacht weer op de competitie kan worden gericht, na de uitschakeling van NEC uit de beker, vroeg het Haagse publiek zich af of de ploeg van Darije Kalezić zondagmiddag in het Bingoalstadion nog leiding zou kunnen geven aan FC Den Bosch. Na een 1-0 voorsprong bij rust won de thuisploeg uiteindelijk met 3-0.

MijnMijnwijziging

Ten opzichte van de bekerwedstrijd tegen NEC Nijmegen voerde trainer Kalezić één wijziging door. Joel Ideho stond in de basiself in plaats van Henri Koudossou, wat de aanvallende bedoelingen van de coach aangaf.

Initiatief

Vanaf het begin trokken de bezoekers zich direct terug op de eigen helft, waardoor de thuisploeg direct het initiatief kon nemen. Na iets meer dan vijf minuten bood Daryl van Mieghem Jort Van der Sande met een voorzet een kans, maar Brabander kon de bal niet bereiken. Nog geen minuut later serveerde Van der Sande een trap met de buitenkant van zijn voet naar Van Mieghem, die kopte maar de bal te ver voor zich zag stuiteren.

Kansen

De Hagenaars bleven kansen creëren. Onder meer Ideho mikte niet toen hij een opslag kreeg van Van Mieghem, maar zijn kopbal ging over het Den Bosch-doel.

Thuisdebuut met doelpunt

Na ruim een ​​kwartier viel het eerste doelpunt. Jari Vlak, die zijn thuisdebuut maakte, ontving de bal op zo’n twintig meter van het vijandelijke doel na een korte vrije trap van aanvoerder Kürsad Sürmeli en zag zijn schot in de linkerbenedenhoek verdwijnen (1 – 0).

Bezoekers

De bezoekers, die slechts vertrouwden op een steekpass naar de snelle spits Kacper Seweryn Kostorz, hadden weinig in te brengen. Doelman Krisztián Hegyi wist een verdere achterstand te voorkomen na doelpogingen van Van der Sande en Ideho. Het schot van Che van heel ver verdiende meer geluk, maar de Den Bosch-doelman redde de bal uit de bovenhoek en liet de thuisploeg bij rust op 1-0 staan.

2e helft

Een tijdlang bleef de score ongewijzigd. Che was weer dichtbij, maar zag zijn schot langs het doel gaan. Na een uur viel het tweede doelpunt van Den Haag. Na een hoekschop van Van Mieghem kopte Henk Veerman met een kopbal de stand op 2-0, tevens zijn zestiende doelpunt in de competitie.

Derde doelpunt voor Den Haag

Voor het derde doelpunt kregen de gastheren hun zin toen Jaron Vicario aan het begin van het halfuur in Den Haag zijn schot op de lat zag belanden. Hierna zag Matteo Waem zijn kopbal gered worden op de paal en bij de daaropvolgende rebound verzuimde Ideho de bal in het net te leggen.

Terug Derijck

Vijf minuten voor het einde werd er opnieuw een bijzonder moment beleefd. Onder luid applaus van het publiek was het de eerder deze week gevangengenomen Timothy Derijck, die voor de derde keer voor het plaatselijke publiek verscheen.

Koudossou

In de tweede minuut van de verlenging scoorde invaller Koudossou de uiteindelijke 3-0, nadat een lange run van achteren de bal in de verre hoek schoof.

Vrijdag naar Tilburg

Aanstaande vrijdag staat in Tilburg de wedstrijd tegen koploper Willem II op het programma. Een wedstrijd die waarschijnlijk zal bepalen wie de beste papieren heeft om de KKD uiteindelijk als kampioen te verslaan.

Kenmerken

ADO Den Haag – FC Den Bosch: 3 – 0. (1 – 0)

Scoren progressie : Min 16 1 – 0 Vlak, Min 64 2 – 0 Veerman, 90 + 2 min 3 – 0 Koudossou

Gele kaarten : Ideho, Sürmeli (ADO Den Haag), Mulders, Kotzebue, de Groot (FC Den Bosch)

ScheidsrechterRechts: Sander van der Eijk

Openbaar : 8.823

ADO Programmering Den Haag : Marsman, Asante, Waem, tegen Hintum (76/Koudossou), Surmeli, tegen Mieghem (76/tegen Wolfgang), Veerman, tegen sSane, Ideho (68/Schalk), Che (85/Derijck), Vlak

Opstelling FC Den Bosch : Hegyi, Mbete, Eddine Oulad-M’Hand (60/Ogbaidze), Groot, v.Grunsven, Vicario, Mulders (85/Barglan), Maas (61/Kalinauskas), Olver-Henning (85/Leijten), Laros ( 61/Kotzebue), Kostorz,

Redactie:Rob Blankenstein
foto’s: Pepijn Sonderen