Het jonge AZ lijdt een nipte nederlaag tegen NAC Breda

Een versterkt Jong AZ slaagde er niet in om NAC Breda te verslaan. De jonge duiven verloren met 3-2 van de Brabanders in Wijdewormer. Denso Kasius en Ernest Poku scoorden de doelpunten van de thuisploeg.

Het duurde even voordat de wedstrijd in Wijdewormer begon. Ernest Poku, die gisteren als invaller inviel, kwam gevaarlijk dicht bij het doel en viel in het strafschopgebied. De scheidsrechter zag geen penalty en dat zorgde ervoor dat Poku een gele kaart kreeg. Patriot Sejdiu dwong doelman Virgil Deen aan de overkant tot een redding. Jong AZ zag deze poging als een waarschuwingsschot en kwam via Gonçalo Esteves op voorsprong voor de Brabanders.

De Portugees dwong doelman Roy Kortsmit tot twee reddingen en Denso Kasius schoot naast. Het was echter NAC dat in de blessuretijd van de eerste helft de score opende. Loek Postma duwde Fredrik Oldrup Jensen het gebied in, waarna Dominik Janosek de strafschop omzette: 0-1. Dit zorgde voor een verbitterd gevoel bij de jeugd van AZ.

De tekst gaat verder onder de foto.

Jong AZ kreeg snel zijn salaris voor zijn werk in de tweede helft. Kasius nam een ​​vrije trap in de hoek achter Kortsmit om de gelijkmaker te maken. Finn Stam dwong de doelman enkele minuten later tot redding. De thuisploeg kon niet veel van het gelijkspel genieten, want de bezoekers kwamen via Aimé Omgba opnieuw op voorsprong: 1-2.

Voor Jong AZ werd dit nog pijnlijker. Jan van den Bergh nam een ​​vrije trap van Janosek achter Deen en leek de wedstrijd te beslissen (1-3). Daar leek het wel op, want Poku keerde de spanning terug door vlak voor tijd te scoren (2-3). De stand veranderde niet meer, waardoor Jong AZ viel voor de Bredanaars.

De beloften uit Alkmaar staan ​​met 39 punten op de negende plaats in de eerste divisie. Jong AZ gaat vrijdagavond op bezoek bij FC Eindhoven. De aftrap is om 20.00 uur.

Opstelling Jong AZ: Deens; Kasius (Van Aken/93), Penetra, Dekker, Esteves; Postma (Gerold/77), Stam, Koster (Berkhout/77); Kewal (Kalisvaart/63), Zeefuik (Kerssens/63), Poku