Heerenveen wint ruim in Volendam (0-4) en vergroot daar de zorgen

Eerder op de dag wist Vitesse, die op speeldag 23 evenveel punten had als Volendam, de uitwedstrijd tegen Excelsior met 2-1 te winnen. Daardoor heeft Vitesse nu 16 punten, Volendam 13.

Pelle van Amersfoort scoorde tweemaal in Volendam, beide keren kon hij alleen doelman Mio Backhaus bereiken. Met de stand op 1-0 scoorde hij al een kwartier later met een schuiver. Bij de 3-0 stand halverwege de tweede helft deed hij het met een lob. Tussendoor scoorde ook de Zweed Simon Olsson.

Stadion niet vol

Na de 3-0 van Van Amersfoort besloten veel fans huiswaarts te keren. Het stadion was nog niet vol toen de wedstrijd om 20.00 uur begon.

Vlak voor tijd maakte ster Thom Haye er 4-0 van door de bal na een korte solo in de verre hoek te sturen. Kort daarvoor werd zijn teamgenoot Espen van Ee, die als invaller was ingezet, met een rode kaart van het veld gestuurd na een ernstige overtreding.

Nauwelijks gevaarlijk

FC Volendam wist nauwelijks aanvallend gevaar te creëren, ook na enkele aanvallende wissels in de tweede helft. Bilal Ould-Chikh was wegens ziekte afwezig aan het front.

Heerenveen begon de wedstrijd op de 13e plaats, maar schoof op naar de 10e plaats.