Heerenveen maakt zich zorgen over de financiële problemen van FC Volendam

Teleurstelling bij FC Volendam

Voetbal

Terwijl degradatiekandidaat Vitesse zondag nieuwe hoop kreeg met een 2-1-zege op Excelsior, worden de vooruitzichten voor FC Volendam nog somberder met een wanhopige 4-0-thuisnederlaag tegen sc Heerenveen.

Na speeldag 23 is Volendam de nieuwe onderkant van de Eredivisie, drie punten achter Vitesse en vijf achter nummer 16, RKC Waalwijk. Dankzij de drie punten schoof Heerenveen op naar de tiende plaats.

Classificatie eerste divisie

Vorige week kreeg Volendam een ​​gelukspuntje bij Vitesse (1-1), mede dankzij een fraaie sologoal van Bilal Ould-Chikh. De 26-jarige buitenspeler ontbrak vanavond en dat bleek een nederlaag. Volendam was aanvallend niet erg gevaarlijk.

Heerenveen wist regelmatig ruimte te vinden achter de Volendamse verdediging. Na een lange pass van Thom Haye kon Pelle van Amersfoort slechts dichtbij doelman Mio Backhaus komen en scoorde de spits het eerste doelpunt.

Het stadion loopt leeg

Na een hoekige pass van Luuk Brouwers had Van Amersfoort nog voor rust de tweede treffer in de schoenen staan, maar van dichtbij schoot hij de bal naast. Vlak na rust werd een kopbal van Pawel Bochniewicz uit een hoekschop van Haye afgekeurd wegens buitenspel.

Even later besliste Heerenveen de wedstrijd. Simon Olsson scoorde in de rebound in de 66e minuut en twee minuten later deelt Van Amersfoort de genadeslag uit met zijn tweede doelpunt, een goed onderzochte lob.

• BROOD

Thom Haye en Pelle van Amersfoort
  • Professioneel fotograferen

Heerenveen viert een doelpunt

Damon Mirani en Osame Sahraoui

Een groot deel van het publiek had het toen al gezien en verliet het stadion. Vroegtijdig vertrek zorgde er niet langer voor dat Heerenveense invaller Espen van Ee een rode kaart kreeg vanwege een roekeloze tackle.

Met tien tegen elf was het Heerenveen die de score uitbreidde. Na een hoekschop versloeg Haye twee Volendamse spelers en plaatste de bal in de verre hoek. De laatste tribune liep al snel volledig leeg.

De laatste overwinning van Volendam blijft die van 16 december tegen sc Heerenveen. De zwakke prestatie van vanavond, vooral in de tweede helft, biedt weinig perspectief op een nieuwe overwinning.