1e klasse C: de regioderby tussen DSO en HBS kent geen winnaar

De wedstrijd werd gespeeld op sportpark Bentwoud in Zoetermeer tussen de nummer zeven van de ranglijst, HBS, en onderaan de ranglijst, DSO. De Haagse ‘Crows’ dachten waarschijnlijk dat er nog veel te bereiken was, maar de ploeg van coach Ekrem Kahya kreeg flink wat weerstand te verduren van DSO. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 2-2.

Tekst en foto’s: Eric de Wit

Aanvankelijk begon HBS sterk aan de wedstrijd, maar al snel nam de thuisploeg meer controle over het spel over van de Haagse ploeg. HBS kreeg in de zesde minuut hun eerste kans, maar doelman Sven Wolsheimer kon de inzet zonder problemen tegenhouden. Na ongeveer tien minuten organiseerde Zoetermeer een aanval op de rechtervleugel. Tim Ceder probeerde de doelman van afstand te verrassen en via een HBS-speler verdween de bal bij de verre voorzet over doelman Luc Vurens heen: 1-0.

Pas na 25 minuten spelen was er opnieuw een kans om de score te wijzigen. DSO-buitenspeler Sahr Kabuta had de stand 2-0 in zijn schoen, maar de Haagse doelman haalde de bal eruit. Aan de andere kant ontstond er na een half uur spelen wel een kans voor HBS, maar de bal verdween naast het Zoetermeerse doel. Net toen iedereen dacht dat de inwoners van Bentwoud met een 1-0 voorsprong de rust in zouden gaan, kwam Fabian Hilpert in een één-op-één terecht met Sven Wolsheimer en wist de HBS-speler dit keer de finish te halen: 1-1.

Na de thee begon DSO onmiddellijk druk uit te oefenen op de tegenstander. Vanuit een onmogelijke hoek op de basislijn schoot Hugo Botermans twee minuten in de wedstrijd tegen de lat. Vijf minuten later scoorden ze en kwam HBS op een 1-2 voorsprong. Luca van Leeuwen betrad vanaf links het doelgebied. Sven Wolsheimer zag het aankomen en had zijn doel al bereikt, maar ze versloegen hem toch: 1-2.

Halverwege de tweede helft bracht de doelman van Haya Hugo Botermans onderuit. Hierdoor kreeg DSO een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Geert Koren stond achter de bal en zag zijn schot via een HBS-speler achter de bedenker van de vrije trap, doelman Vurens, het net bereiken: 2-2. Scheidsrechter Jonathan van Dongen stak de rode kaart in de zak en toonde de gele kaart aan de doelman.

In de slotfase van de wedstrijd werd het spel wat onaangenamer en dit zorgde voor veel irritatie aan beide kanten. In een van die situaties in de verlenging ging HBS-speler Fabian Hilpert tot het uiterste en kreeg een rode kaart. Er waren echter geen verdere wijzigingen in de score.