Beoordeling 4e klasse. Stompwijk’92 is te zien bij SJZ (4A). GDA, GSC ESDO en DUNO hebben geen ongelijk. ODB omlaag (4C). FC Zoetermeer lacht derde na puntenverlies in Vredenburch en Maasdijk (4D)

4e klasse A:

Stompwijk’92 leed zaterdag een teleurstellende nederlaag tegen het geweldige team SJZ: 7-1. Bij rust verloor Stompwijk’92 al met 4-1. Het werd dus 7-1. Bart van Boggelen scoorde voor de bezoekers, die door de rode kaart van Mika Paulissen de wedstrijd met tien man afsloten.

Stompwijk’92 staat nog steeds tiende. Dit is een p/s-plaats. Het verschil met een veilige haven bedraagt ​​zes punten.

4e klasse C:

De wedstrijd tussen BMT en SV Erasmus werd zaterdag afgelast. Dit wordt ingesteld op 2Mijn Gespeeld op Paasdag, maandag 1 april.

De GDA-leider ondernam actie. Zij versloegen op eigen veld het laagvliegende SV Zuid West DH: 6-0. Ook GSC ESDO en DUNO deden goede zaken. GSC ESDO won op bezoek bij ODB: 4-6. Kostbaar puntenverlies voor ODB in de strijd om de eerste plaatsen. DUNO won met maar liefst 0-7 van de laatste Madestein. Voor DUNO hadden Kevin Jacobs (2), Mo Simsek (2), Sunny Boisseau, Tim van Zweden en Siwan Keles gelijk.

Quick, BMT en SVH bevinden zich momenteel nog in een p/d-positie. Maar dat zou in de volgende wedstrijden kunnen veranderen. Zaterdag versloeg Quick SVH met 11-0. En het lijkt op weg te zijn naar veilige plaatsen. BMT heeft nog veel games in te halen en zal meer voor de titel spelen dan voor overleven. SV Zuid West DH en Madestein staan ​​in een directe degradatiepositie, maar SVH kan ze nog inhalen.

Loosduinen is op doelsaldo nog steeds buiten de gevarenzone. Daarom was de 4-1 overwinning van zaterdag op SV Houtwijk van groot belang. Tom Vrieling (2), Nemo Verstraten en Erdi Cinar scoorden voor Loosduinen.

4e klasse D:

FC Zoetermeer kwam dit weekend niet in actie. Maar hij zal luider gejuicht hebben. Directe concurrenten Vredenburch en Maasdijk verspeelden dure punten in de strijd om de 4D-titel.

Vredenburch, die in de Rijswijkse derby op bezoek ging bij het laagvliegende Celeritas, werd op een teleurstellend 3-3 gelijkspel gehouden. Vredenburch komt op voorsprong, maar met een meer omstreden wedstrijd en twee punten meer verloren dan FC Zoetermeer moeten de Rijswijkers vrezen voor de eerste plaats. De hoofdwedstrijd tussen Quintus en Maasdijk eindigde zaterdagmiddag in 1-1. Bij rust stond Quintus met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Dylan de Brabander. Vijf minuten na rust reageerde Maasdijk meteen met een kopbal van Nick van Vliet: 1-1.

DHL deed belangrijke dingen toen ze op bezoek gingen bij het onderste team van Deltasport: 0-3. Met deze overwinning nemen de kansen voor de Delftenaren direct toe om op safe te spelen. De problemen voor de SEP zijn veel groter. De landgenoten van DHL verloren de belangrijke uitwedstrijd tegen MSV’71: 3-1.

SV Deltasport DHL 0 – 3
MSV ’71 VV SEP 3 – 1