KNVB Districtsbeker: Het avontuur van FC Zoetermeer eindigt in Bergschenhoek

De vierdeklasser FC Zoetermeer moest dinsdagmiddag op bezoek bij de BVCB, die uitkomt in de eerste divisie. Een zware concurrent voor de ploeg van trainer Martijn de Zoete in de derde ronde van de strijd om de regiobeker van de KNVB.

Tekst: Roland van der Linden

Vanaf de eerste minuut liet FC Zoetermeer zien dat het zich niet bij de nederlaag neerlegde. In de ingewikkelde en onrustige beginfase van de Zoetermeers probeerde de BVCB de voetbaloplossing. FC Zoetermeer scoorde in de eerste helft meerdere doelpunten voor het thuisdoel, maar kon de trekker niet overhalen. BVCB opende halverwege de eerste helft de score. Tot aan de rust bleef de stand 1-0.

kleine kans

Na de thee begon FC Zoetermeer goed, maar een verdedigende fout zorgde ervoor dat BVCB in de vijftig minuten de 2-0 kon scoren. Tien minuten later scoorde Roald Houterman de gelijkmaker. FC Zoetermeer kon niet opschuiven en kreeg in twee minuten tijd twee doelpunten tegen: 3-1 en 4-1. Tien minuten voor tijd scoorde Dennis Wareman een afstandsschot op aangeven van Jessy Nauman. Kort daarna was het BVCB. De formatie van vertrekkend coach Dick Boereboom (volgend seizoen VELO), die de eindstand op 5-2 bracht.