Uldrikis leidt Cambuur naar de overwinning in Breda

Hoewel de Brabanders aanvankelijk wat ontmoedigd leken door het doelpunt van Cambuur, viel Breda in de tweede helft opnieuw sterk aan. Dominik Janosek probeerde het met een schot, maar de bal ging over de top.

Maar een paar minuten later pakte Janosek zelf een corner, die Martin Koscelník binnenkopte. De bal ging over Van Osch heen, belandde in het doel en in Breda was het opnieuw gelijkspel: 1-1.

Blijf rustig

Cambuur moest nu rustig blijven en geen gekke dingen doen na een tegendoelpunt, zoals hij tegen Jong Utrecht deed. Er werden geen grote fouten gemaakt, maar toch had Cambuur het lastig om NAC onder controle te krijgen.

Ondertussen stond NAC dicht bij de verdediging van Cambuur en was verdedigen lastig. De Leeuwarders kwamen weg met een kopbal van Jan van den Bergh uit een vrije trap. Van Osch maakte een fout, maar de bal ging over het doel. Kort daarna ging een vrije trap van Janosek naast.

Maar in de 71e minuut scoorden de Leeuwarders. Uldrikis kopte opnieuw, dit keer na een pass van De Jong.

Voetballen buitenshuis

Het doel van Cambuur was vervolgens om balbezit te behouden en dat lukte aardig. Ook wist de ploeg vaker dichter bij de 16 meter van NAC te komen. Maar Cambuur werd ook steeds onzorgvuldiger in de wedstrijd.

NAC was echter niet foutloos in de slotfase van de wedstrijd. Omarsson schoot in de slotminuten naast en over het doel.

In de verlenging kreeg NAC een hoekschop en kopte doelman Roy Kortsmit richting doel. Omarsson kon schieten, maar het schot ging over het doel. Het werd 1-2.