Verslag: Gehavende KHC scoort een punt tegen CSV Apeldoorn

Afgelopen zaterdagmiddag speelde KHC thuis tegen CSV Apeldoorn. Beide ploegen promoveerden vorig seizoen van de 1e divisie naar de 4e divisie, maar kenden een moeizame competitiestart. KHC-coach Jan Kromkamp was wegens verdrietige familieomstandigheden afwezig, waardoor zijn ploeg met een flinke tegenslag begon. Bovendien miste KHC een aantal kernspelers, waardoor zij hun toevlucht moesten nemen tot wisselspelers. Deze wisselspelers bleken echter goed met de druk om te kunnen gaan.

De wedstrijd begon direct met een grote kans voor CSV Apeldoorn. Een gevaarlijke corner eindigde met een schot dat naast het doel ging. KHC kreeg een duidelijke waarschuwing, maar bleef moeite hebben om aan de CSV-druk te ontsnappen. De bezoekers kregen de beste kansen, maar wisten het net niet te vinden. Na een moeizame start begon KHC zich te herstellen en dat resulteerde in de 16e minuut in een knap doelpunt van Rowan Lorist. Even later leek CSV de gelijkmaker te scoren na een onzorgvuldige fout van KHC op het middenveld, maar invaller Bryan Wielandt hield de zijne. team ging met enkele goede reddingen. KHC dacht zelfs via Lorist de score nog eens te kunnen verdubbelen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens handbal. De ruststand was daardoor 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de pauze toonde KHC weerstand en probeerde met fysieke inspanning en strijd te winnen. Giorney Rojer en Jonathan van Marle kregen kansen om de voorsprong uit te breiden, maar slaagden er niet in de finish te halen. Aan de andere kant werd CSV steeds gevaarlijker, vooral omdat KHC duidelijk moe werd. In de 78e minuut maakte CSV dankzij Laurence van den Enk gelijk. Al een minuut later leek het erop dat de stand 1-2 zou worden, maar na overleg met de assistent-scheidsrechter werd het doelpunt afgekeurd.

KHC probeerde in de slotfase nog eens te starten, maar een laatste poging van Jonathan van Marle had niet de kracht om tot scoren te komen. Scheidsrechter Martin Wever deelde relatief snel kaarten uit, maar leidde verder een uitstekende wedstrijd.

Al met al eindigde de wedstrijd in een eerlijk gelijkspel, met een eindstand van 1-1. Hoewel CSV vooral in de eerste helft de betere kansen kreeg, vocht KHC dapper en toonde karakter. Met wat meer geluk had de thuisploeg kunnen winnen.

Man van de wedstrijd: Bryan Wielandt, de back-up doelman die zijn ploeg met meerdere reddingen overeind hield.

Volgende week speelt KHC geen competitiewedstrijd, maar eerder een regionale bekerwedstrijd tegen ASV Dronten. De wedstrijd begint om 14.45 uur op Sportpark De Venen in Kampen en staat onder leiding van scheidsrechter Niels Mulder. Laten we hopen dat KHC opnieuw over een completer team kan beschikken en het thuispubliek een overwinning kan bezorgen.

Verslag: Tjibbe van Dijk / Foto’s John Zoetebier