NAC verliest met 1-2 van SC Cambuur: de tegenslag houdt aan | BredaVandaag

Door: Michel Claessens

Algemeen

BREDA – NAC verloor maandagavond in eigen stadion met 1-2 van SC Cambuur. De Bredanaars misten door slordig spel veel kansen. Deze thuisnederlaag is een flinke tegenvaller voor NAC, dat na een reeks teleurstellende wedstrijden graag weer wilde winnen.

Aanvankelijk leek de wedstrijd goed te beginnen voor NAC. NAC wist in de eerste tien minuten twee grote kansen te creëren. De eerste kans ging naar Janošek, maar die had wat pech en miste de kans. Even later was het Sejdiu die op het doel van Cambuur schoot. Doelman Van Osch wist de bal echter ternauwernood tegen te houden. NAC had het voordeel maar leek niet tot finish te kunnen komen.

In de 17e minuut deed zich opnieuw een grote kans voor: middenvelder Aimé Omgba maakte zich los en schoot, maar zijn schot ging naast. Ook Eliás Már Ómarsson verzuimde enkele minuten later zijn kans te benutten. De IJslander leek de bal in zijn hand te hebben, alleen stuiterde de bal van zijn voet. Hierdoor werd opnieuw een grote kans gemist.

NAC domineerde het duel maar was tegelijkertijd zeer onzorgvuldig, waardoor kansen niet werden benut. Cambuur stond veel sterker en wist ook door te stoten. Acht minuten voor rust kwam Cambuur op voorsprong na een prachtige kopbal van Roberts Uldrikis. Ondanks dat ze de eerste helft domineerden, moest NAC met een 0-1-achterstand de rust in.

Tweede helft

In de tweede helft leek NAC het vertrouwen dat ze aan het begin van de wedstrijd waren kwijtgeraakt, terug te winnen. Toch wist hij nog kansen te creëren. In de 52e minuut was het Janošek die het van afstand probeerde, maar de bal ging over het doel. NAC wist echter in de 56e minuut een kans uiteindelijk om te zetten in een doelpunt, de invaller Martin Koscelník kopte een goed genomen hoekschop van Janošek in doel. NAC en Cambuur stonden opnieuw op gelijke hoogte.

De NAC hoopte door te gaan, maar helaas lag het initiatief wederom bij de bezoekers. Met nog twintig minuten te gaan scoorde Uldrikis met een kopbal zijn tweede doelpunt voor SC Cambuur. NAC kwam opnieuw op achterstand en kon deze tegenslag niet meer overwinnen. De rest van de wedstrijd verliep zonder grote complicaties en de score bleef ongewijzigd. NAC verloor de wedstrijd tegen Cambuur met 1-2.