TSC verkrijgt alle voordelen van JEKA Breda

Zondag in Breda had TSC een zware wedstrijd op het programma staan, waarin Jeka de tegenstander was. Het rapport is van Henk Jansen.

JEKA-TSC

TSC kende geen goede start en stond na acht minuten al op achterstand toen Jeka de stand op 1-0 maakte. Deze aanvankelijke tegenslag schudde het team echter wakker, waarna TSC het initiatief nam. Het beste spel van de Oosterhoutse ploeg werd in de 30e minuut beloond. Een goed geplaatste voorzet van Joury den Boogert werd perfect beoordeeld door Bart Dirven, die elke week gelijk heeft: 1-1.

Tweede helft

Na de pauze was het afwachten welke ploeg het verschil zou maken. TSC bleef de dominante ploeg, maar de spanningen bleven hoog omdat het beslissende doelpunt werd uitgesteld. Uiteindelijk kwam dit kort voor tijd, toen TSC een vrije trap kreeg toegekend op de rand van het strafschopgebied. De ervaren Jordy Buys ging achter de bal staan ​​en schoot de bal onstuitbaar in de linkerbovenhoek: 1-2. Ondanks zes minuten blessuretijd kon Jeka niets meer recupereren en TSC hield stand. Een belangrijke rol werd gespeeld door ster Yousef Khouja, die zijn ploeg keer op keer in de verdediging hield.

Perspectief

Aanstaande zondag staat TSC een nieuwe uitdaging te wachten: de bekerwedstrijd tegen Baronie in de Warandelaan. Bijzonder detail is dat Baronie onder leiding staat van Ad van Seeters, die enkele jaren geleden TSC succesvol coachte en nog steeds actief is bij de jeugd van de club. Een reünie waar wij naar uitkijken!