3 judoka’s naar het Nationaal Judokampioenschap

Tijdens de Districtskampioenschappen Zuid-Holland -15 jaar hebben 3 judoka’s van Budoschool Yotosama zich gekwalificeerd voor het NK door in de top 4 te eindigen.

Op Sportboulevard Dordrecht wist Duncan de Jong met twee snelle overwinningen in Ippon de finale in de categorie -60 kg te bereiken, waarna hij genoegen moest nemen met zilver. Zijn clubgenoot Sem Guerand verloor in de eerste ronde van de daaropvolgende kampioen van dezelfde categorie. In de herkansingsronde wist hij brons te winnen met een overwinning van 3 ippon en een ticket voor het Nationaal Kampioenschap. In de categorie -66 kg verloor Aron Gyori onmiddellijk, maar herstelde zich en won al zijn wedstrijden in de herkansingsronde en won ook brons.
Melvin de Jong (-38 kg) stond op het punt een ticket voor het NK te verliezen, de debutant stond met nog 30 seconden te gaan voor het brons, maar hij stikte letterlijk. Op 9 november strijden Yotosama judoka’s op het hoogste landelijke platform in Hoogeveen.

Bezoek voor meer sportnieuws onze sportpagina: sportnieuws of samenvatting sportevenementen

Sport jij? Bekijk ons ​​sportaanbiedersoverzicht en alle sportcursussen in één oogopslag.