Garbett, NAC-speler, precies op de Olympische Spelen | BredaVandaag

Door: Hanneke Marcelis

NAC

BREDA – Officieel beginnen de Olympische Spelen pas vandaag, maar woensdagmiddag begon het voetbal al. NAC-speler Matthew Garbett, die de eer heeft Nieuw-Zeeland als aanvoerder te vertegenwoordigen, scoorde het eerste doelpunt van de eerste helft. Uiteindelijk wisten de ‘All Whites’ de wedstrijd tegen Guinee met 2-1 te winnen.

Na 22 minuten spelen kreeg Nieuw-Zeeland een strafschop opgelegd. Garbett ging achter de bal staan, maar schoot de bal via de verkeerde kant van de paal. Lang hoefde de middenvelder niet te huilen, want een minuut later veroverde hij de bal en zette zijn ploeg op prachtige wijze op voorsprong.

Garbett komt op zaterdag 27 juli weer in actie op de Olympische Spelen. Nieuw-Zeeland speelt om 19.00 uur tegen de Verenigde Staten. Deze wedstrijd is live te volgen op HBO Max.

NAC

Garbett mist mogelijk wedstrijden van NAC vanwege zijn deelname aan de Olympische Spelen. Dit hangt af van hoe ver het land gaat op de Olympische Spelen.