NAC verliest oefenwedstrijd tegen Zeeuws elftal tijdens trainingskamp | BredaVandaag

Door: Olaf Knook

NAC

BREDA – NAC verloor de eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Zeeland. De Zeeuwse ploeg was bij 1-0 te sterk. Verhulst scoorde na een snelle tegenaanval het enige doelpunt voor de Zeeuwen. La Perla del Sur speelt tijdens het kamp nog twee oefenwedstrijden. Vanavond staan ​​de Bredanaars tegenover het Griekse OFI Kreta.

De wedstrijd tussen NAC en de Zeeuwse ploeg werd gespeeld op sportcentrum Het Groene Woud, thuisbasis van VV Kapelle. De wedstrijd werd verdeeld in drie helften van 30 minuten in plaats van twee helften van 45 minuten. De NAC begon met de volgende elf spelers: Troost, Lucassen, Van den Bergh, Staring, Kostorz, Ómarsson, Kaied, Royo, Besselink, Van Reeuwijk en Janošek. Het Zeeland Nationaal Team is een gelegenheidsteam met de beste voetballers van de provincie.

Snel counteren

In de eerste tien minuten van de wedstrijd werden geen kansen gecreëerd. NAC kwam daarna meerdere keren dicht bij het eerste doelpunt. In de 18e minuut kreeg Royo de bal van Ómarsson, maar zijn schot ging naast. Na een halfuur kopte Kostorz uit een hoekschop enkele centimeters binnen. De Zeeuwen kwamen echter na een snelle tegenaanval op voorsprong: 1-0.

Na een half uur spelen liet NAC-coach Hoefkens alleen doelman Troost op het veld staan. Beide ploegen kregen grote kansen. De Zeelanders schoten van dichtbij en Rached kwam dicht bij de gelijkmaker na een foutje in de Zeeuwse verdediging. NAC miste daarna opnieuw een doelpunt. De Nieuw-Zeelanders vuurden een afstandsschot af via de onderkant van de lat, waarna Troost de bal vlak voor de lijn kon tegenhouden. NAC kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar de bal ging van dichtbij naast. Na 90 minuten was de stand nog steeds 1-0 voor de Zeeuwse ploeg.

Oefenterrein

NAC Breda verblijft van 22 tot en met 27 juli in Zeeland. Het team verblijft op het Goes Slot Oostende. Trainingen en oefenwedstrijden vinden plaats op sportpark Het Groene Woud in Kapelle. Op vrijdag 26 juli speelt NAC tegen Lierse SK. In de tussentijd is er een oefenwedstrijd in Sint Willebrord. Op woensdag 24 juli speelt NAC op sportcentrum De Gagelrijzen tegen het Griekse OFI Kreta, waarna de ploeg terugkeert naar Zeeland.