Excelsior Rotterdam speelt 1-1 gelijk tegen NAC Breda

Excelsior Rotterdam speelde vanmiddag gelijk tegen NAC Breda op sportpark vv Hoeven. Ondanks talrijke borrelpauzes en tropische omstandigheden was het voor de Kralingse club een leerzame middag.

Excelsior begon de trainingswedstrijd tegen NAC met vijf spelers uit de eigen jeugdopleiding (Kuiper, De Almeida Reis, Eijgenraam, Hatenboer, De Moes) en de drie vorig seizoen aangeworven Zweden (aanvoerder Widell, Uddenäs en Omorowa). Arthur Zagré, Jacky Donkor en Noah Naujoks completeerden de basiself.

Vanaf de eerste minuut was het, ondanks de hitte, duidelijk wat coach Ruben den Uil en zijn assistent Adrie Koster dit seizoen van de ploeg verwachten: initiatief, voorwaarts spel en hoge intensiteit met en zonder bal. In de 5e minuut kregen ze de eerste mogelijkheid, toen Noah Naujoks de voorbereiding van NAC onderbrak.

Siem de Moes, die deze wedstrijd linksmiddenachter naast Casper Widell begon, kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. In de 17e minuut schoot hij vanuit een afgeweken corner ruim over.

In het restant van de eerste helft was er nog één kans voor NAC, maar het schot van dichtbij werd overtuigend geblokt door Casper Widell.

In de 37e minuut verving Stijn Middendorp Cedric Hatenboer.

Bij rust werden Kuiper, De Moes, Zagré en Donkor vervangen door Raatsie, Van Duinen, Nedd en Udenhout. Aan het begin van de tweede helft kreeg Oscar Uddenäs de grootste kans van de wedstrijd tot nu toe, maar kwam van dichtbij in botsing met de NAC-doelman.

Na 60 minuten keerde Hatenboer terug in het veld en begon de wedstrijd voor Cairo, Luijendijk en Armantrading. Widell, Omorowa, Naujoks en Eijgenraam mochten daarna rusten.

Na 23 minuten van de tweede helft maakte Omarsson de 1-0 voor NAC, waarna Excelsior Zandbergen en Olivacce inbracht voor Uddenäs en De Almeida Reis. In de slotfase van de wedstrijd kreeg NAC de grootste kansen, maar Mike van Duinen scoorde voor Excelsior, na goed voorbereidend werk van Mika Luijendijk en Jeremy Udenhout.

NAC nam gedurende de hele wedstrijd vijf corners, die allemaal in man-tegen-man verdediging werden geneutraliseerd.

Excelsior miste Lance Duijvestijn, Nesto Groen, Serano Seymor, Derensili Sanches Fernandes en Kik Pierie vanwege blessures. Vorige week werd duidelijk dat Lance Duijvestijn voor langere tijd niet beschikbaar zal zijn.