Oefenwedstrijd tegen NAC Breda eindigt in een nederlaag

Op de zonnige middag van woensdag 17 juli speelde FC Eindhoven om 19.30 uur de vierde oefenwedstrijd tegen NAC Breda op Sportpark De Gagelrijzen in Sint Willebrord. De blauwwitten speelden wederom een ​​uitstekende wedstrijd, maar zagen de Bredanos in de slotfase van 1-0 naar 3-0 gaan.

De eerste grote kans was voor blauw-wit. Via een steekpass van Hugo Deenen kwam de bal perfect terecht bij Sven van Bummel, die een voorzet kon doorgeven naar Evan Rottier. De aanvaller schoot net voorbij het doel van Roy Kortsmit.

De eerste 25 minuten speelden beide ploegen goed voetbal. FC Eindhoven wist de aanvallen en doelpogingen van NAC Breda meerdere malen goed te verdedigen. Ook op het middenveld was er een goede samenwerking, waardoor er meerdere aanvalsmogelijkheden ontstonden.

Alles verliep vlekkeloos totdat NAC Breda in de 26e minuut het eerste doelpunt wist te scoren. Eliás Már Ómarsson waardeerde een pass van Rowan Besselik en schoot de bal vakkundig tussen de palen. Vijf minuten later kreeg Farouq Limouri de kans op de gelijkmaker, maar de stand bleef ongewijzigd.

In de slotfase van de eerste helft was FC Eindhoven meerdere keren dicht bij de gelijkmaker. Sven Blummel schoot na een hoekschop op doel, maar vond Roy Kortsmit op zijn pad. Evan Rottier kopte de rebound richting doel, maar wederom redde de doelman van NAC Breda. Uiteindelijk kreeg voormalig NAC-speler Boris van Schuppen de mogelijkheid om te schieten, maar de bal werd door een verdediger van richting veranderd. Kort na deze grote kansen kreeg Sven Simons een steekpass van Hugo Deenen, maar schoot naast. De score bleef ongewijzigd tot aan de rust.

In het eerste halfuur van de tweede helft ging de bal beide kanten op, maar werd de wedstrijd vooral midden in het veld gespeeld. Er ontstonden goede kansen, maar pas in de 66e minuut werden de blauwwitten erg gevaarlijk. Roy Kortsmit moest in actie komen om de bal van Evan Rottier uit de hoek te houden. Kort daarna kreeg Mostapha Rached een kopkans en vergrootte bijna de voorsprong voor NAC Breda.

Met nog vijf minuten te gaan kreeg Tyrese Simons de bal helaas op zijn arm, waarna de bal op de stip werd gelegd. Jort Borgmans raakte de inzet van Max Balard nog wel aan, maar de bal belandde in het net: 2-0. In de slotfase gingen geel-zwart met 3-0 voor, nadat Chakir Chouradi uit de rebound scoorde.