Pro Patria sluit het seizoen af ​​in het Nationaal Kampioenschap

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni werd in Ahoy Rotterdam het jaarlijkse Nederlands kampioenschap gehouden. Met maar liefst 52 deelnemers behaalde Pro Patria mooie resultaten. Hieronder een samenvatting van de resultaten in de Meerkamp, ​​de toestelfinales, de DMT en de trampoline.

Seniorenturnster Desiree Storm en juniorenturners Larena Ramkisoen, Fleur van Beek en Nomi Varkevisser wisten zich te plaatsen voor de finale van de Ahoy Cup A. Zaterdagochtend mochten ze schitteren in het Sportpaleis. Junioren Eredivisie-spelers Joyce Raaijmakers, Maria Aabaybou, Tamina Korzeniewski en Jaeda Schalke mochten zaterdagavond meedoen aan hun nationale kampioenschap allround turnen. Zij hielden hun Nationale Kampioenschappen tijdens de Pre-Olympische Spelen in een bomvol Sportpaleis. Joyce behaalde een indrukwekkende vijfde plaats.

apparaat eindigt

Nomi Varkevisser wist zich te plaatsen voor de bridgefinale en eindigde als zesde. Fleur van Beek voor de sprongfinale en behaalde een hele mooie derde plaats. Joyce Raaijmakers wist maar liefst drie apparaatfinales te winnen. Ze eindigde als zesde op balk, vijfde op sprong en een zeer goede tweede op balk. Tamina Korzeniewski deed in de finale een prachtige halteroefening en werd tweede. Jaeda Schalke mocht in actie komen tijdens de brugfinale en eindigde als 4e!

Dubbele minitrampoline (DMT)

Maar liefst elf Pro Patria-springpaarden hadden zich geplaatst voor het NK DMT in Ahoy. In de Tweede Divisie, in de categorie Junior Girls, had Poppy in de eerste voorronde helaas pech, waardoor een finale niet haalbaar was. Hij nam echter revanche met een goede tweede reeks. Lisanne haalde de finale en eindigde als zesde.

In Pupil/Jeugd I Boys eindigde Julian als zevende, Fender als zesde, Isaiah net als vierde en op het podium eindigde Luca als tweede en Jasper veroverde goud. In de categorie Senior Dames bereikte Hayley ook het podium en werd tweede. Stijn werd net als Jasper uitgeroepen tot Nederlands kampioen in de categorie Jeugd II/Junior Jongens en kon daardoor naar het hoogste podium klimmen.

Bij de Junior/Senior heren kwamen twee DMT-springpaarden uit in de Eerste Divisie. Helaas plaatste Laurens zich niet voor de finale, maar Robinjo eindigde als vierde.

Trampoline

Op het gebied van trampoline namen 12 gesynchroniseerde koppels en 27 individuele atleten deel aan de Nederlandse Kampioenschappen. Het was een zeer intens weekend, omdat veel atleten de finale wisten te bereiken. Wat een ontzettend goede prestatie.

Op het sportpaleis nam Fiënna deel aan de categorie Eredivisie Jeugd II Meisjes. De finale verliep niet zoals gepland, maar toch wist hij een mooie zilveren medaille te winnen. Eredivisie Junioren Dames synchroonduo Elin en Fienna wisten ondanks een afgekeurde tweede oefening brons te pakken.

In de Eerste Dames Jeugddivisie II wist Emma zeer goed de finale te bereiken en werd vierde. Daarna was het de beurt aan de Senioren Dames. Kyara sprong hoog en behaalde een mooie 11e plaats. Denise haalde de finale, maar moest vroegtijdig de springplank verlaten en eindigde als achtste. Ook Anouchka wist de finale te bereiken en eindigde als vierde.

In de Tweede Divisie wonnen Noë en Zoë H goud bij het synchroonspringen in de categorie Pupil Girls. Dankzij hun goede sprongen wisten zij de eerste plaats te behalen. Het zilver ging naar Amelie en Rosa in de categorie Jeugd II Dames. In de categorie Jeugd I Boys wisten Flohr en Tygo brons te pakken. In de categorie Senior Dames was het spannend welk Pro Patria koppel zilver of brons zou winnen. Uiteindelijk wonnen Xiunan en Valery zilver en het paar Bente en Linde brons.

Individueel was er goud voor Tygo in de categorie Pupil Boys. In Pupil/Jeugd I Meisjes was het Zoë B die brons won in deze zware categorie. Andere deelnemers waren Sophie/Zoë B (6Mijn), Amélie (4Mijn), Sofia (6Mijn), Zoë H (7Mijn), Lara (8Mijn), Bente (5Mijn), Xiunan (8Mijn), Noach (8Mijn), Sara (9Mijn), Nora (12Mijn) en Valery (12Mijn).

In de Derde Divisie, in de jeugdcategorie Basis Gemengd, wisten Louise en Lizzy brons te winnen. Ava en Janaiah hadden veel concurrentie bij Pupil Girls, maar wisten met een goede training zilver te winnen. Het brons in dezelfde categorie ging naar Feline en Jennifer. Andere deelnemers waren Robin/Jaïro (5Mijn), Daimy/Stash (11Mijn), Luisa (4Mijn), Jaxx (6Mijn), Ava (5Mijn), voorraad (5Mijn), Lizzie (9Mijn), Jennifer (9Mijn), Robin (8Mijn), Jaïrus (9Mijn), Denny (10Mijn) en Daimy (14Mijn).

rhonrad gymnastiek

Pro Patria kan terugkijken op een mooi seizoen met vele hoogtepunten en tevens de organisatie van eigen Craft Gymnastics toernooien en het eerste Craft Trampoline toernooi. Tijdens de zomervakantie zijn er geen recreatieve sportlessen, maar competitiesport bereidt zich tijdens de vakantie voor op het nieuwe seizoen om met nieuwe elementen en oefeningen weer mooie prestaties neer te zetten. Tijdens de vakantie is er een hoogtepunt voor een Pro Patria-atleet: Robinjo van Stokrom zal deelnemen aan de Wereldkampioenschappen Gymnastiek in Rhönrad, die van 28 juli tot en met 4 augustus worden gehouden.

Bezoek voor meer sportnieuws onze sportpagina: sportnieuws of samenvatting sportevenementen

Jouw opdracht? Bekijk ons ​​sportaanbiedersoverzicht en alle sportcursussen in één oogopslag.