Districtsbeker: Goede zaterdag voor SDC, Unicum bekeert, VVOG overleeft strafschoppenserie, maar FC Meppel niet | amateur voetbal

wijk bekerBekerhouder Berkum is uitgeschakeld in de strijd om de Eastern District Cup. De inwoners van Zwolle moesten buigen voor DETO (1-2). VVOG, Heino en Rohda Raalte uit de vierde divisie gaan nog een ronde door. De overige wedstrijden worden in de komende periode gespeeld.

berkum Hij kwam nooit goed in de wedstrijd tegen DETO. Twente, kandidaat voor degradatie in de vierde divisie, kon de dominantie vlak voor rust omzetten in een doelpunt van Kai Wesselink. Ook de DETO-aanvoerder maakte er na rust 0-2 van. Daarmee was de strijd beslist, de reactie van Alex van Hoesel in Zwolle kwam te laat.

VVOG ontsnapte aan uitschakeling bij MASV, een bekende ploeg uit de vierde divisie. In Arnhem scoorde Khalid Tadmine na een spectaculaire wedstrijd het laatste doelpunt van het gelijkspel (3-3). Eerder scoorden Mats Zwart en Daniël van Warven. In de strafschoppenserie zag doelman Lars Reijnen MASV één keer mislopen en dat was genoeg voor de ploeg van Jurjan Wouda om juichend het veld te verlaten.

In het DVOL-veld van de derde divisie in Lent begon de ploeg als favoriet Heino met een valse start, omdat Jesse Kruipers een penalty miste. Dit werd in de loop van de wedstrijd duidelijk gecorrigeerd. Stijn Kogelman, Kruiper en invaller Kevin Roddenhof behaalden een duidelijke 3-0 overwinning.

Vijf dagen na de smadelijke nederlaag bij de Slag bij Salland tegen Heino rohda Ook in de eerste divisie van SVZW in Wierden is het lastig. Maar Wesley Hansler en man van de wedstrijd Teije ten Den wisten de achterstand in de eerste helft uit te wissen. Ten Den scoorde drie doelpunten, wat Rohda een extra bekerwedstrijd opleverde.

FCMeppel Ze werden uitgeschakeld in de ronde van 16 van de North Cup. Junior Miguel voorkwam in de slotfase van de wedstrijd een directe uitschakeling van derdeklasser Peize met een strafschop (1-1). Maar in de reeks die volgde was Miguel de enige die miste en zijn schot belandde op de paal.

Alleen Zij versloegen ook Sparta Enschede (2-0) in de vierde ronde van het bekertoernooi. Teammanager Ramon van Dijk vond dit verdiend: “We gingen in de aanval en Sparta probeerde een doelpunt tegen ons te scoren, maar dat mislukte.” Een conversie van Pieter Mulders tijdens de rust leverde de overwinning op tegen de centrale ploeg van de eerste divisie H. Invaller Jason Lenz scoorde kort na zijn intrede het eerste doelpunt, om ook in de finale de eindstand op het scorebord te zetten. fase. . Dan zet Unicum de hoed in voor de volgende ronde van de beker.

SDC Putten Ik heb een heerlijke zaterdag gehad. De eerste DOS’37 werd verslagen in het bekertoernooi (0-2). “Een zeer verdiende overwinning”, aldus coach Kwadjo Boateng. “Ze krijgen niet veel doelpunten tegen, maar wij hebben er wel twee kunnen scoren.” In de bus terug naar huis kwam het volgende goede nieuws: CSV Apeldoorn, de DTS’35-bezoeker, bleef steken op 1-1 en maakte Putten tot kampioen van die tijd. Dat wordt gevierd op de club. “Een beloning voor de jongens”, zei Boateng.

Deze, vierde ronde.
Programma, 7 februari: Orion – RKHVV 3-3 (RKHVV wint: 4-5).
8 februari: Juliana’31 – SDOUC 6-1, VIOD – DTS’35 Ede 1-2, SVZW – Rohda 2-4.
13 februari: Berkum-DETO 1-2.
14 februari: Longa’30 – ATC’65 1-1 (Longa wns: 4-2), AZSV – DSVD 8-0, Excelsior’31 – Stevo 7-3, Quick’20 – De Bataven 4-1, MASV – VVOG 3- 3 (VVOG ws: 4-5).
15 februari: DVOL-Heino 0-3.
17 februari: DOS’37 – SDC Putten 0-2, Unicum – Sparta E. 2-0, Spcl. Brummen – Germania 4-2, Lunteren – WVV’34 1-1 (WVV’34 wns).
18 februari: FC Winterswijk – Robur en Velocitas.