Oefenvoetbal: SV Nootdorp verslaat Berkel, BSC’68 wint uitwedstrijd in Groeneweg

In Zevenhuizen was de BSC’68 te sterk voor Groeneweg, die derde werd in de vierde klasse B. SV Nootdorp bracht CVV Berkel gelijk voor de thuiszege.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Sander de Nederlander

SV Nootdorp-Berkel

De wedstrijd begon met een minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van Klaas van Leeuwen (97), het oudste nog levende lid van SV Nootdorp. Al in de 12e minuut dacht Nootdorp dat het 1-0 zou worden, maar Mitchel Abdoelen scoorde met zijn hand en stond eveneens buitenspel. Halverwege de eerste helft stond de stand op 1-0. Mitchell Abdoelen versloeg op slimme wijze doelman Dennis Immerzeel en kon de bal vervolgens in het doel schieten. De vlag werd gevlagd wegens buitenspel, maar het doelpunt werd toegestaan. Even later kreeg Berkel een strafschop toegekend na een handsbal van Anass Essaoui. Berkel-speler Vincent Hoogervorst zag zijn weddenschap afgewezen door Manus te Pas.

Elf minuten na de herstart kwam Nootdorp op een 2-0 voorsprong. Randy Stanneveld kon met een combinatie in het gebied scoren en kort daarna scoorde Abdoelen voor de tweede keer. Met nog ruim twintig minuten te gaan verdedigde Nootdorp een bal slecht terug. Berkel onderschepte de bal en Vincent Hoogervorst kon de bal nu in de touwen stoppen. In de slotfase kwam er geen verandering in de 3-1-stand.

Groeneweg – BSC’68

BSC’68 speelde hard tegen Groeneweg, die vooral op de counter naar kansen zocht. In de achtste minuut gaf Kaan Sari voorrang op Joep van Straalen, die de bal via de binnenkant van de paal in het net schoot. Groeneweg maakte opnieuw gelijk, maar BSC’68 maakte er nog voor rust 2-1 van. Romé Thies werd in het gebied aangevallen. Thies pakte zelf de pin en zag de doelman in de verkeerde hoek duiken. Ook in de tweede helft speelde BSC’68 hard en had de wedstrijd onder controle. In de zeventigste minuut belandde een voorzet van Nick Holstege via Lucas Plag in Kaan Sari. Sari schoot de eindstand op 3-1.