Snelle doelpunten en precieze kopballen maken voor Kloetinge het verschil op bezoek bij Baronie | amateur voetbal

Voor Kloetinge-coach Jurriaan van Poelje was het een raadsel vóór de ontmoeting met zijn oude club Baronie. In Breda miste hij meerdere basisspelers, waardoor de ploeg van Beveland niet met de geplande initiële formatie kon spelen. Maar het duurde niet lang voordat de aanwezige mannen de score openden.

Want Kyle Doesburg maakte er in de vierde minuut 0-1 van. Net toen Baronie merkte dat hij door een blessure een man minder had, ging de sterke aanvaller naar huis. Dat snelle doelpunt bleek echter niet de opmaat voor een spectaculaire wedstrijd. Ook na de pauze moest het volgende doelpunt wachten.

Maar in de tweede helft scoorde Kloetinge weer snel. Met een schot van buiten het strafschopgebied maakte Ruben de Jager Kloetinge er in de 48e minuut 0-2 van. Yassine Mejres deed vervolgens in de 59e minuut nog iets voor de thuisploeg, maar Julius Bliek verhoogde in de slotfase de voorsprong naar twee. Hij scoorde met een kopbal en bracht de stand in de 82e minuut op 1-3.

Het was Kloetinge’s tweede overwinning in de derde divisie dit kalenderjaar. De promovendus uit Beveland kwam nauwelijks in gevaar in Breda en behaalde een welverdiende overwinning op de voormalige ploeg van coach Jurriaan van Poelje.