Telstar houdt NAC op een gelijkspel

Telstar kon NAC Breda niet verslaan na een snelle voorsprong te hebben genomen. Danny Bakker maakte er 1-0 van, waarna Tom Boere in de slotfase de 1-1 scoorde.

De start van Telstar was (net als vorige week) fenomenaal. Binnen een kwartier de witte leeuwen het voordeel tegen NAC Breda. Een hoekschop van Tom Overtoom werd in doel gekopt door Danny Bakker, die afgelopen zomer uit Breda vertrok. De bezoekers lieten zich niet afschrikken en kregen dankzij Elías Már Ómarsson een grote kans.

De IJslandse spits schoot de bal echter diagonaal op de paal. Een smet op de vroege voorsprong was de pensionering van Bakker. Hij keerde terug na behandeling van de blessure, maar moest uiteindelijk de strijd verlaten. Telstar werd gevaarlijk via Overtoom en Youssef El Kachati. Alleen hadden ze geen van beiden hun zinnen gezet.

De tekst gaat verder onder bericht X.

Telstar bleef na rust de grootste kansen creëren. Vlak na rust haalde Christos Giousis vakkundig zijn directe rivaal neer, maar vond de paal op zijn pad. Even later schatte doelman Roy Kortsmit een schot van Danzell Gravenberch bijna verkeerd in. Uiteindelijk werden de gemiste kansen fataal voor de Velsenaren.

Invaller Tom Boere scoorde de gelijkmaker. Telstar bracht Quinten van den Heerik in, maar die kon de score niet omdraaien. Dankzij het gelijkspel hebben TOP Oss (2-1 tegen Jong Ajax), FC Den Bosch (0-0) en Telstar allemaal 20 punten. Jong Ajax is over anderhalve week de volgende rivaal van Telstar in Amsterdam.

Telstar-configuratie: Koeman; Kruver, Koswal, Plat (Van de Loo/46), Oude Kotte, Turf Kruier; Bakker (Apau/32), Overtoom, Giousis (Tahiri/74); De Kachati (Van den Heerik/92), Gravenberch (Seedorf/74)