KV Apollo kon dit keer niet concurreren met koploper Haarlem

HAARLEM – De korfballers van KV Apollo zijn er voor de tweede keer niet in geslaagd een prestatie neer te zetten tegen koploper Haarlem. Twee weken geleden boekte de ploeg van coach Arno van der Vliet een knap gelijkspel tegen de Haarlemmers in Heerhugowaard (15-15). Dat kon afgelopen weekend niet in de hoofdstad van Noord-Holland.

Apollo had in Haarlem veel moeite om de basket te vinden, zoals bleek uit de eerste helft waarin slechts vier keer werd gescoord (ruststand 8-4). In de tweede helft verliep de strijd iets gelijker, maar toch kon Apollo het tij niet meer keren: 14-9. De doelpunten van Apollo werden gescoord door Cas Honig (3), Minke Entius (2), Martijn Dreumer (2), Suze Groot (1) en Coen van der Vliet (1).

Apollo speelt nog twee wedstrijden in de competitie op de grond, komende zaterdag bij OKV in Oostzaan en een week later in Heerhugowaard de derby tegen DSO Alkmaar. Die wedstrijd markeert tevens het afscheid van trainer Arno van der Vliet, die na vijf jaar afscheid neemt.